mandag den 13. oktober 2014

Motor City

Planen for min fridag i dag, var at vi skulle nå ind til Detroit Institute of Art, men der var mandagslukket (som vi heldigvis fandt ud af inden vi tog afsted). Vi tog nu til Detroit alligevel, bl.a. fordi vi gerne lige ville se det selv inden vi evt tog børn med på et senere tidspunkt. 
Detroit ER en by i forfald - vi kørte bl.a. forbi denne bygning:

Og man bliver kraftigt rådet til at have styr på, hvor man er henne, da kriminaliteten er tårnhøj. Men når det så er sagt, så er der ganske udenmærkede områder derinde. Vi valgte at tage til Downtown hvor General Motors lige har renoveret et kæmpe center og hvor der er en lige så ny gangsti nede ved floden, der skulle være supergodt lavet.
Vi kørte så vi kom forbi Michigan Central Station:

Nok det mest kendte vartegn for byens forfald. Vi anede ikke om det overhovedet var sikkert at stå ud af bilen, men da vi nåede frem var der såmænd ganske fredeligt med en lille flok kommunal arbejdere, der var i gang med at slå græs og tømme skraldespande på græsset foran, og faktisk mødte vi ikke noget, der gjorde os utrygge, men vi opsøgte heller ikke ligefrem selv nogle områder ellers, hvor vi var bare den mindste smule i tvivl om sikkerheden.
Når det så er sagt, så er det tydeligste tegn på byens tilstand den generelle mangel på mennesker. Der er ikke øde, men der var sørme heller ikke mange biler:

Vi gik forbi en kaffebar på vejen, der så rigtig hyggelig ud, og den viste sig at være MEGA sej med et special bygget Javabot system, hvor men vælger hvilke kaffebønner, man gerne vil have kaffe af. De helt friskristede bønner kører så over sindrigt vacuum rør system op til kassen og ned i en kaffemølle - et voila - super lækker kaffe:

Vi kom også igennem Greek Town - en een blok lang gade med græske restauranter - på vej ned til floden. Stien dernede var super flot lavet med karrusel, bænke, birketræer og udsigt til Canada:

De havde flottet sig med et såkaldt "verdenskort" - hrmpf. Som dansker vil jeg nok mene København er en smule overset:

Kortet var lige foran GM rennaisence center (eller RenCen som det også kaldes):

Vi havde set at der ville være gratis guidet tur på en time hvor man kunne komme helt op på 72. etage! Guiden var en smule svær at forstå og vejret indbød ikke til den store udsigtsoplevelse - mildest talt. Her er vi oppe i toppen:

Men selv om vi ikke kunne se hvor højt vi var oppe, så kunne det sandeligt mærkes både på propperne i ørerne i elevatoren og på det svajende gulv, og vi er allerede enige om at her må vi ha' ungerne med ind en dag.
Bottom line må være at det bestemt ikke er sidste gang vi lægger vejen forbi de kanter, da der er flere ting vi gerne vil nå at have med fra Detroit.

Ingen kommentarer: