fredag den 10. oktober 2014

Mere skole og lidt om lægebesøg

Vi har rimeligt godt styr på det med skolen herovre, men ind i mellem bliver det slået fast med 7 tommer søm at vi er langt hjemmefra. Luca kom fx hjem med denne seddel i tasken:

Vi tænkte om drengen måske havde været seriøst oppe at slås, men han havde vist egentlig bare "fist bumpet" lidt vildt med een af de andre drenge i timen. Han var heldigvis rimeligt cool omkring det og vi fik en stille og rolig snak om at der er nogen ting herovre, de bare er mere hysteriske med end i Danmark. De andre drenge havde også fået sedler med hjem. Et eller andet sted så synes jeg det er en rimeligt udspekuleret straf til sådan en flok drenge - at skulle sidde og udfylde så mange ord! Og jeg kan næppe forestille mig andet end at lærerens grænse har været nået. Hun er simpelthen SÅ cool ellers! Fx står hende og hendes mand bag det FEDESTE haunted house til Halloween: Brandywine Cemetary
Der MÅ vi op. Punktum!

I onsdag var der Field trip til Hudson Mills, der er en park ved floden længere oppe mod nord. Ungerne skulle have badetøj inden under deres almindelige tøj, så de kunne fange dyr i floden og Kristian tog med som volounteer:Det havde været en fantastisk tur, men det var vist noget koldere end det lige så ud til. I hvert fald har Luca skrevet følgende om turen (gengivet ord-ret):
My favorite part of the field trip was:
"wen my feet got warm again. It was fiarst wen we got back to schole"
Please list two things you learned from the field trip:
"Never gow in water wen it is so cold at day wasch speshely out for rivers. Wen you gow in rivers at sutch cold wether you almost gonna fres to ise".

Ulrik klarer sig fortsat rigtig fint i High School rent fagligt, men det kan godt mærkes på ham at det er svært at få fundet sig nogle at snakke med. Han keder sig bravt og har desværre fået rykket rundt på timerne så han nu har tidlig frokost i stedet for sen frokost og derfor ikke længere kan sidde sammen med en gruppe drenge, han fandt lige da skolen startede. Han spiser frokost sammen med Jack fra tysk, så helt ensom er han ikke, men vi prøver at gøre hvad vi kan for at hjælpe ham. Vi havde fået at vide, at der ville være nogen "clubs" ifbm skolen, men de så ud til kun at ligge i spisefrikvarteret - og det endda i det frikvarter, han ikke længere har. Jeg var forbi kontoret i onsdags og fik en snak med en sekretær, der heldigvis kunne fortælle at der for det første er fælles spisefrikvarter for alle om onsdagen, hvor klubberne derfor også primært vil finde sted. Der er tilsyneladende en "anime club" der mødes og ser manga tegnefilm samt en "international student club", så vi håber vi kan få ham sparket lidt i gang med een af dem. Men 23 minutter hver onsdag er jo ikke ligefrem prangende....... Vi fik sidste års liste med hjem, og har siddet og fniset lidt over visse af de her clubs. Fx "Antarctic Environmentals Investments. Purpose: To provide assistance and educating ourselves about penguins in the oil spill". Eller hvad med "Anti-circumlocution club. Purpose: To provide a place to promote progessive thinking and respectful atmosphere". Jo jo - gode intentioner er der ikke mangel på!

Her til morgen har Teresa og jeg været en tur forbi lægen, da hun havde brug for et såkaldt "physical check" for at dyrke sport i skole regi. Her ses hun låse sin cykel op, da vi cyklede derhen:
Først skulle vi om en sygeplejerske der målte, vejede og testede hendes syn. Så røg vi ind i et lille konsultations værelse med en ordentlig stak formularer. Dernæst kom der en anden sygeplejerske med et teen spørgeskema til Teresa, hvor hun skulle udfylde om teens følte sig velkomne samt om hun viste hvilke procedurer hun havde ret til at få udført hos lægen uden sine forældres vidende. Endeligt kom lægen der fik testet tøsen godt igennem med både reflekser, blodtryk, lunger etc etc. Efterfølgende blev jeg så smidt ud af lokalet så Teresa kunne blive forhørt i om hun bl.a. "havde været fristet til at smage på alkohol". Sidst men ikke mindst toppede vi op med en influenza vaccine. Og så var det ellers ud til check ud skranken, hvor der skal betales etc, hvis ikke forsikringen dækker det hele. Da resten af familien endnu ikke er oprettet i systemet dernede bestilte jeg health checks til os andre også. Suk. Det tog rundt regnet 1/2 time lige at få klaret sådan en omgang, og sekretæren så noget kvæstet ud bagefter. Inden vi fik lov til at gå skulle vi ydermere lige hen til "reg phone", som er en telefon ved indgangen hvor man åbenbart skal ringe til sit forsikringsselskab og validere at man er berettiget - ikke ligefrem noget jeg håber vi skal igennem hver gang..... Fordi det tog så lang tid endte det med at Kristian blev nødt til at komme drønende og agere privat chauffør så jeg kunne nå på arbejde til kl 10:30, hvor jeg havde et møde.

Nu er det heldigvis weekend og på søndag kommer moster - JAAAAAAA. Vi glæder os uber meget og er nærmest ude i at tælle timer efterhånden :-)


Ingen kommentarer: