søndag den 2. oktober 2011

Napa Valley, "truckerville" og en seriøs shoppetur i Walmart

Denne weekend havde vi planlagt at lege turister et par dage. Vi havde endnu ikke været oppe i Napa Valley, der er det Californiske vindistrikt, som der ligger ca. 1½ times kørsel nordpå. Vi tog dog ikke derop, for at prøvesmage vin af logistiske årsager (3 børn og bil, der skulle køres) men havde fundet en del andre ting, der også var værd at lægge vejen forbi.

For nu at starte med selve Napa Valley så er det en lang dal, der er ca 1 km bred og så ligger der ellers vinmarker med tilhørende "slotte" på hver sin side af den snorlige vej. Det var noget anderledes end det vi tidligere har set i Frankrig og Italien, hvor man virkelig skal snørkle sig rundt i lokalmområdet, for at finde bare ét slot.

Første stop var Old Faithful Geyser. Det er en geyser, der springer højt i en tynd stråle ca. hvert 40´nde minut. Det er temmelig dyrt at komme ind (10$ pr voksen - lidt billigere for børn) så for at peppe stedet lidt op var der også geder og får -meget mere om dem om lidt.
Ovenfor veeeenter vi på at geyseren springer. Geyseren kom op midt i stenene, der kan skimtes ude i midten af søen. Vi havde taget mad med hjemmefra og formåede heldigvis ikke at miste appetitten fuldstændig i den noget stramme svovllugt, fra de varme kilder.

Og så til gederne og fårene. Det er ikke bare almindelige dyr. Næ nej - de har "the famous Tennessee fainting goats" der falder besvimede om, når de bliver forskrækkede. Luca der råbte Bøh igen og igen, var dog ikke nok til at få dem til at falde om. Men især én af dem var så grim, at de var et stort hit alligevel.

Og så var der fårene. De var heller ikke for kønne som det ses nedenfor. Igen - stor succes.

Næste stop var "the Petrified Forest", der ligger i et område der engang blev dækket af lava, så flere af træerne forstenede. Også hér var det en pebret affære at betale entré, og vi jokede lidt med at det muligvis skyldtes alle de skilte, de havde sat på langs den knap 1 km lange sti. Ulrik sørgede omhyggeligt for at fotografere hvert eneste:

De forstenede træer var dog spændende nok:

Ovenpå den omgang havde vi lovet ungerne en is og stoppede derfor i den nærliggende by Calistoga. Der var super hyggeligt med mange små gallerier. Vi var bl.a. inde i en butik, der havde dette skilt sat op ved indgangen. Teresa gjorde selvfølgeligt sit ypperste for slippe uden for forældrenes opsyn:

Vi fik også fundet en fin legeplads i en lille park, hvor alle ungerne fik krudtet af, så de kunne klare et par timer i bilen igen:
Næste stop var Williams aka "truckerville". Jeg havde set forkert på kortet, da jeg bookede hotel og i stedet for at ende tæt på Calistoga i Napa Valley, havde jeg booket hotel i Williams nær ved Colusa. Williams ligger ude midt i absolut ingenting, når man er kørt over bjergene mod øst. Vi havde snakket om at aflyse værelset, men der skulle ligge en super restaurant, der havde "prime rib dinner night" hver lørdag, og da værelset var MEGET billigere end det vi havde kunnet booke i Calistoga, så valgte vi altså at beholde det. Der er mange lastbiler i Williams, og meget fladt og motellet var klassisk amerikansk hvor bilen holder lige uden for døren. Men der var fjernsyn:
Og eftersom vi ikke har fjernsyn derhjemme syntes ungerne det var super.

Middagen blev indtaget på Granzellas og den var go´:
Vaskeægte amerikansk mad med mega store hvidløgsbrød, kæmpe bøf og børn, der heller ikke kunne spise op (pånær burger elskeren Ulrik).

Søndag var planen at køre forbi et outlet center og få købt efterårs / vinter tøj til ungerne. Vi havde på forhånd lokaliseret et i Napa Valley og nørj hvor blev vi skuffede. Vi synes altså ikke man kan være bekendt at kalde det for outlet, når man kun kan spare op til 20% på nogen af tingene. Kristian fik dog scoret sig en ganske pæn Tommy Hilfiger trøje til 30$, men det var jo ungerne der trængte.....
Så vi satte os ind bilen igen og vendte næsen mod "Walmart Superstore". Det var blevet frokost tid, så vi fandt noget mad på en burgerbar hvor tjenerne havde rulleskøjter på????
De har tavler med taleanlæg stående rundt omkring og så kan man bestille mad over anlægget, der så bliver bragt ud til enten parkeringspladsen eller ved bordene udenfor.

Og SÅ gik vi i Walmart. Oh fryd. Det var sindssygt billigt derinde. Vinterjakker til 18$ stykket:

Halloween tøj i lange baner (bemærk "That´s not a zombie, it´s just my sister" teksten på Ulriks T-shirt):

Og Smølfine T-shirten med teksten "I love attention" var jo som skabt til Teresa ;-) Luca fik sejt Lynet McQueen nattøj og en Bowser hættetrøje.

Vi kom godt hjem, men var en smule trætte. Luca sørgede dog stædigt for at vi også fik hængt en nyindkøbt kolibri nektar automat op på vinduet. Nedenfor ses Luca, der tålmodigt venter på at kolibrierne indfinder sig. Han lyste også for dem med en lommelygte, så de kunne finde vej. Nu må vi se hvor lang tid, der går, før de lurer af at der er sukkervand til dem på vores køkken vindue:
1 kommentar:

christunte sagde ...

Det ligner en rigtig fantastisk tur! Skønne billeder, selv om det er noget uhyggeligt, at Ulrik fylder helt ned i fodenden af en seng nu....
Ærgeligt, at Teresa ikke fik kaffe og killing og vildt spændende med den kolibri-automat!