søndag den 23. oktober 2011

Den forgangne uge dag for dag

Mandag:
Endnu en vaccination var på programmet i dag. Alle unger skulle stikkes, men kun en enkelt gang. Vi havde fået en tid tidligt på eftermiddagen, så jeg tog tidligt fri fra arbejde for at være med. Det gik heldigvis næsten uden tårer denne gang og var meget hurtigt overstået.
Luca havde en playdate med den nye bedsteveninde: Emilia. Vi tog allesammen derhen (pånær Ulrik, der hellere ville blive hjemme med sin bedste ven - computeren). Det var super hyggeligt. Luca og Emilia hyggede sig gevaldigt iført lækre hatte fra Disneyland:
Emilias far og mor havde også en hund, så Teresa heller ikke behøvede kede sig.
Om aftenen var Kristian og Ulrik til info møde vedr. en 6´th grade forårstur op i en park nordpå med 3 overnatninger. Det lød supergodt og Kristian vil gerne med som frivillig - mon ikke det kan lade sig gøre ;-)

Tirsdag:
Jeg var blevet indkaldt til et møde på skolen for forældre til tosprogede børn. Gaaaaab. Skoleinspektøren startede med en masse ligegyldig statistik for de 5 fremmødte forældre (der er 79 tp-sprogede børn på skolen pt!) og det endte med at vi alle underskrev en blanket så vi dannede en ELAC komité, hvis fornemste opgave dog heldigvis kun er at mødes endnu en gang i maj og blive enige om at skolen gør et fremragende stykke arbejde, som vi ikke behøver blande os i. Jeg var simpelthen SÅ irriteret over at spilde min tid på den slags, så jeg var pænt sur da jeg gik hjem. Det gik imidlertid hurtigt over med denne udsigt det meste af vejen hjem:

Onsdag:
En helt almindelig hverdag uden de store overraskelser på programmet.

Torsdag:
Denne dag startede fremragende med Kristian og undertegnede, der havde aftalt at prøve en italiensk restaurant i Emmeryville. Jeg skulle ud "min" professors firma i denne bydel for at aflevere nogle prøver til dem og det passede så fint med at jeg kunne blive kørt derud af Kristian og at vi på vejen kunne smutte forbi en lækker restaurant i nabolaget. Mums. Nedenfor ses desserten:
Jeg fik spist alt for meget og havde det helt småskidt resten af dagen...
Dette var også dagen hvor vi fik prøvet det første rigtige jordskælv. Det første kom om eftermiddagen med epicenter lige under Berkeley og med en styrke på 4 på richterskalaen. Hele laboratoriet begyndte at ryste i lang tid nok til at man nåede at opfatte at det var et jordskælv og at det blev ved lidt efter man havde opdaget, hvad der foregik. Det var simpelthen så ubehageligt, og det blev bestemt ikke bedre af, at der kom et mere samme aften. Det var knap så kraftigt som det første, men det var nok til at spolere min nattesøvn de næste par nætter. Føj. Det er ubeskriveligt ubehageligt ikke at stole på den faste grund under fødderne, der pludseligt og helt uden varsel begynder at ryste. Jordskælv af dén størrelse kommer heldigvis kun sjældent, så jeg håber vi slipper for flere af dem inden vi skal hjem.

Fredag:
I dag var der Olympiade på skolen med mavebøjninger (ny olympisk disciplin???), fodbold:
basketball, løb og sjipning. Ungerne blev sluppet løs i skolegården og så gjaldt det ellers om at løbe, score, hoppe etc så meget som muligt på tid. Belønningen var en lille snackpose med bl.a. ostekiks. Ikke ligefrem en belønning der vakte begejstring hos vores afkom. Desuden var det stegende varmt, så det var ærlig talt en lettelse for os forældre, da dagen var overstået.

Lørdag:
Denne dag bød på fødselsdag for Lucas klassekammerat Jonathan i parken. Det var rigtig hyggeligt med mange forældre, der blev og snakkede, kage, pizza og pinahta:
Pinahta-konceptet er stort set det samme som til fastelavn pånær at man har bind for øjnene, mens man slår, samt at der står en voksen og hiver i snoren, den er hængt op i, så det er ikke altid man rammer. Indeni er der så slik og sjove dimser såsom mærkelige øjne:
Lørdag blev også dagen, hvor vi fik fanget vaskebjørnebanden på fersk gerning om aftenen:
Der kom 3 stks og gik i gang med skraldespandene. De var fuldstændig ligeglade med at blive fotograferet med blitz, men brød sig ikke om Ulrik, der skød på dem med en vandpistol fra vinduet. Så besluttede de sig alligevel for at smutte videre ind til naboen. Men for søren hvor er det træls at komme ud til scenariet nedenfor om morgenen:

Søndag:
I dag fik vi danske gæster. En post doc fra Stanford med mand og børn som jeg for længe siden har gået på samme uddannelse med. Vi brugte formiddagen inden de kom på at bage Halloween muffins:
De var super sjove at lave - især for mig, der elsker al den klamme pynt.
De medbragte tøser på 3 og 5 år var lidt længe om at tø op, men det lykkedes Luca at charme sig gevaldigt ind på dem med katte show og Nintendo 3DS´eren:

Så alt i alt en begivenhedsrig uge - måske lidt for begivenhedsrig torsdag.....

Ingen kommentarer: