lørdag den 29. oktober 2011

Farmers Market og julegaver

I dag (lørdag) var det til en afveksling mig, der havde ungerne alene hjemme, da Kristian skulle til øvelørdag med sit nye kor.

Jeg lagde hårdt ud med en løbetur nedenunder togskinnerne, da jeg pga. fundet af flere døde hjorte med bidmærker i halsen i nabolaget, er blevet knapt så begejstret for at løbe helt alene på tidlige morgener oppe i Wildcat Canyon. Det lader til, at der er flere mountain lions i naturen herovre, end jeg lige havde forestillet mig, og jeg har ikke rigtig lyst til at føje den til listen over dyr, jeg har mødt.

Ungerne og jeg traskede ned til BART stationen og tog turen under bugten. Det larmer helt vildt og trykker i ørerne, når man kører i tunnelen, men det er heldigvis hurtigt overstået.
Vi steg af på The Embarcadero og gik over i Ferry Building, hvor der 3 gange om ugen er et fantastisk Farmers Market. Vi fik bl.a. smagt og købt de lækreste Granny Smith æbler. Det er ellers en æblesort, jeg plejer at undgå, da supermarkeds versionen plejer at smage af surt ingenting. Vi fik også smagt lækre olivenolier, grønkåls-chips og kaffe med mint chokolade smag og flødeskum på toppen:
samt købt honning sugerør. Nedenfor ses udvalget fra boden:
Frokosten blev en øko hotdog med oksekød og mulighed for at pynte med chilisovs, sauerkraut, rå løg osv.
Derefter gik turen til Pier 39, der er den klassiske turist fælde på en havnekaj med en million souvenir butikker og madsteder med overpris. Nogle af butikkerne er dog ganske udenmærkede og det er hyggeligt nok at slentre rundt derude.
Der er et par kilometer derud fra Ferry Building og for dem der har korte ben, er det godt at have en storebror med lange ben:
Vi kom også forbi en lille park med masser af vand med trædesten i. Så havde Luca sjovt nok ikke ondt i benene mere ;-)
Pier 39 var et hit. Luca fik brugt hele ugens lommepenge på at købe badesalt i en bland-selv-badesalt-i-en-flaske:
Vi har badekar i huset og hvis det stod til Luca var han i bad flere gange om dagen. Nu havde han så en god undskyldning for at nappe sig et bad, da vi kom hjem.
Derudover fik jeg købt en hel del julegaver. Christine (min søster) kommer i aften og hun kan tage julegaver med hjem - hvilket er grunden til at vi er SÅ tidligt ude i år. Vi var bl.a. inde i den mest fantastiske julepynt butik, der havde 1000vis af glaskugler med puddelhunde, coladåser, irske regnbuer der endte i en krukke guld, champagneflasker, osv osv. De havde også specialiseret sig i spilledåser med små halloween og juletableauer. En butik der varmt kan anbefales.
Teresa og Ulrik kunne også godt brænde penge af og fik bl.a. købt et saml selv haj anatomi sæt samt meget naturtro magneter, der ligner hhv en donut og en bøtte popcorn i rigtig størrelse.

Vi skulle også lige se om søløverne var vendt tilbage for efteråret. Så vi fulgte skiltene....
... og lugten og larmen:
Der er stadigt kun en brøkdel af de søløver, der var der for et par år tilbage. De havde så allesammen valgt at lægge sig på den samme tømmerflåde i stedet for at fordele sig lidt. Suk.

Vi havde ømme ben og lange arme af at slæbe poser, da vi kom hjem. Nu venter vi på at skulle ud i lufthavnen og hente Moster. Jeg har netop skuret badeværelset af med lidt hjælp fra et glas rødvin:
Så kan man jo diskutere hvad der er mest sølle: at skure lokum lørdag aften eller at drikke rødvin i duften af citrus skrubbe creme!

2 kommentarer:

PeterK sagde ...

Jeg var ikke klar over at rødvin *hik* også kunne bruges på den måde ;-).

Henriette sagde ...

Næ - der er meget du ikke ved, hva´?