fredag den 29. august 2014

Skole opskrivning og duften af Michigan

Godmorgen her fra det dunkle hotelværelse, hvor børnene sover, som var de betalt for det, mens Kristian og jeg stadigt vågner ved 5 tiden (men i nat har vi så sovet helt til kl 5 fra vi gik i seng, og det er nye og tiltrængte tider).
Vi ankom til Ann Arbor i forgårs med et Amtrak tog, der kun var et kvarter forsinket. Det skulle efter sigende være en kort forsinkelse. Der holdt da et par taxaer foran stationen, men inden vi havde fået bakset vores 7 store tasker og vores 6 mindre tasker ud af toget - ja så var der sjovt nok ikke flere taxier tilbage, og stationen i Ann Arbor lader ikke  til at være et stort nok hot spot til at chaufførerne lige stikker indenom i løbet af dagen, med mindre de venter et tog. Så vi ventede og ventede og ventede, og kapitulerede til sidst og fik shanghaiet et par lokale til at hjælpe med et nummer til et taxa selskab.
Vi var også lidt spændte på at skulle "smugle" et ekstra barn med ind på værelset da vi kom til hotellet, men der har ingen issues været overhovedet! Vores værelse ligger helt nede i den anden ende af hotellet med ekstra indgang lige ved siden af. Her er fuldt booket op pga college start og der bliver kun gjort rent een gang om ugen, dvs vi skal ikke ud i at klappe luftmadrasser sammen i tide og utide. Her er rent og pænt, et minimalistisk køkken, masser af skabsplads, og gratis tøjvask. Alle disse herligheder for kun 100$ pr nat :-)

Den første eftermiddag gik med tilbringe ca 1 1/2 time i T-mobile butik (og jeg havde endda een af de mere kompetente medarbejdere....) så vi kunne få tlf numre. Derefter gik turen i Target (tænk Bilka med meget få ferske fødevarer) efter ekstra dyner og luftmadrasser:
Det var SKØNT at komme tilbage til butikker vi kender og har savnet. Men jeg får et lille chok hver gang jeg går ud af en butik og der så lugter helt forkert. Inde i mit hoved tror jeg, at jeg er i Californien indtil den lummervarme østkyst luft rammer næseborene.

I går (onsdag) oprandt så dagen, jeg har gruet rigtig meget for. Skoleopskrivning (indsæt selv første del af skæbnesymfonien)!!!!!! Vi har forberedt ALT hvad vi kunne og havde pas, dåbsattester, vaccinations oversigter, lejekontrakt, el oprettelses bekræftelse, dokumenter fra både dansk og tidligere californisk skole osv osv. Vi lagde hårdt ud med High School. Den var STOR og ligger her. Og så grinte vi lidt af "student of the month" parkeringspladserne, der lå lige ved siden af skolelederens p-plads. Her ses Ulrik foran "clocktower entrance":


Ulle og jeg gik ind med store sommerfugle i maven men fik en mental iskold afvaskning på den gode måde. De var simpelthen så søde, og gad besvare alle vores dumme spørgsmål ("no, you are not allowed to bring your phone, but everybody else does it. Just keep it in your pocket"). Til Ulriks store lettelse, skal han kun have 6 timer hver dag, og der skulle være en ret god "arts club" hvor man kan lave diverse kunst relaterede ting efter skole. Eneste lille minus er at vi skal temmelig tidligt op første skoledag, da det nok er smart at være der ca kvart over 7, så man kan nå at registrere sig og finde sit lokale inden det ringer ind kl 07:40.

Næste stop Tappan Middel School, hvor vi til Kristian udelte begejstring kom forbi denne biks:
Og tænk - de var endnu sødere end på Pioneer, og der så vildt hyggeligt ud. Teresa blev sat til at vælte sig i valgfag, mens jeg udfyldte dokumenter og snik snakkede med den søde sekretær. Vi fik også hilst kort på en lærer, der til forveksling lignede Teresas allerbedste yndlings lærer fra Californien. Her ses en lettet Teresa foran sin skole:
Sidste stop var Pattengill Elementary, hvor Luca som det første gav sig til at fortælle at hans yndlingsdyr var en kat og derefter mjave lidt. Arj men altså - hvad sker der lige for ungen? Men den (surprise) supersøde sekretær tog det nu rigtig pænt. Så bottom line er, at vi nu har 3 børn, der glæder sig til første skoledag mere end de frygter den, og tænk en gang - der var INGEN school supply lists!

Eftermiddagen blev brugt på en tur i IKEA for at købe flere dyner: (det der hotel dobbelt dyne koncept er noget bras, ja det er så), en tur i TJ Maxx (restlager salg, svarer til Ross i Californien) hvor vi fandt lidt super lækkert køkkengrej til ingen penge, og hvor Luca pludseligt ikke kunne finde sin pung med 50$ i. V fik sat flere ansatte i sving, men endte med at finde pungen i legetøjsbutikken ved siden af, hvor den havde ligget trygt og godt i en kasse under disken hele tiden. Sidste stop var Target (igen) for at købe skoletasker, shorts til Teresa som kun har for korte shorts til skole reglementet, og for at den evigt plagende 8 årige kunne få købt absurd stor nerf gun. 2 kommentarer:

Dorthe sagde ...

Puha, så er det på plads! Dejligt at alle møder var så positive

Henriette sagde ...

Det gør vores sidste "vente på hverdag" dage meget mere afslappede :-)