søndag den 17. august 2014

"Det finder vi ud af"

Ovenstående er vores nye motto, der bruges flittigt til at svare på spm fra velmenende venner/familie, børn og til at holde den mentale stress på afstand. Det kan bruges som svar i et utal af sammenhænge:
- hvordan følger I børnene i skole på 3 forskellige steder første skoledag?
- hvor vil I købe en bil?
- har I penge nok til at betale for College, hvis I bliver?
- hvornår kommer I til Danmark igen?
- må jeg gerne gå til spejder/ishockey/bueskydning i USA?
- skal vi ha' skolemad i skolen?
- hvornår får Kristian et arbejde?
- flytter I hjem igen?
- hvem skal dele værelse i lejligheden?
- kan du cykle på arbejde?
- hvor kold bliver vinteren egentlig?
- hvad tid skal jeg stå på skolebussen om  morgenen?
osv osv. Af positive tilgangs vinkler kan det da nævnes at vi holder begyndende 
midtvejskriser, hvor man brænder helt sammen over hvor forudsigeligt end liv er blevet, på LANG afstand! Hurra - eller noget.....

6 kommentarer:

Danish in San Francisco sagde ...

SÅDAN. Vil godt vædde på, at I ikke havde samme afslappede indstilling, første gang I flyttede? INTET svarer alligevel til ens forventninger… Men I det mindste har I styr på skoler. Fedt. Og resten løser I hen af vejen. Dyb vejrtrækning: det er en fase, det er en fase… :-))

Henriette sagde ...

Bum bum. Styr på skoler- not so much... Men vi ved at vi hører under et skoledistrikt hvor både elementary, middle og high school får gode anbefalinger (Ann Arbor er bl.a. kendt for sine rigtig gode skoler). Vi kan alligevel ikke skrive dem op før vi er der og hvis ikke vi havde prøvet at flytte før, lå vi nok og hulkegræd af stress i et hjørne lige nu! Det er svært - måske især som dansker? - ikke at kunne planlægge sig ud af alting på forhånd.

Anonym sagde ...

Åh det lyder bekendt det der. Det er et godt mantra at have - både over for jer selv og for velmenende/nysgerrige udenforstående, der ikke helt kan forstå at det er umuligt at have en plan for alting. I er en sej familie!

Henriette sagde ...

Tak :-) Jeg tror ikke vi var kommet nogle vegne hvis vi havde ventet på at der kom styr på alting, men derfor slipper jeg nu ikke for at vågne midt om natten ind i mellem og tænke "hvad har vi dog gang i?".

danish in san francisco sagde ...

Puha, jeg kan godt forstå, at du er stresset. I får nok at se til... Been there med ikke at have styr på skole... Godt I har prøvet det før :) Kan huske at jeg også vågnede midt om natten, fordi jeg — mens jeg sov — kom i tanke, om ting vi havde glemt, eller fik en god ide. Mantra: det er en fase, det er en fase...

Henriette sagde ...

Ja, I havde da vist osse en skrækkeligt tid til at starte med :-( Jeg er ved at brænde sammen i hovedet nu og gennemgår mentale checklister igen og igen, selvom jeg tror vi har styr på alt det, der kan væres styr på lige nu. Godt at vi snart skal afsted