torsdag den 3. juli 2014

Berlin: når Kristian bestemmer

I dag (onsdag) bestemte Kristian at han gerne ville bestemme hvad der skulle bestemmes, så jeg måtte bare klappe i og følge trop! Da han var på Segway tur havde guiden taget ham med til den tidligere grænse mellem øst og vest berlin, og eftersom man ikke lige parkerer en Segway og snuser rundt i området, mente han godt, at det kunne klare et besøg mere. Det var et rigtigt
fint og sobert område med masser af facts og med den tidligere dødszone mærket tydeligt op. Der var stadig en smule mur tilbage, der tiggede om en berlin murs selfie:

Det var også lykkedes at rekonstruere et gammelt vagttårn, der var blevet placeret i en anlagt kopi af ingenmandsland / dødszonen. Man kunne klatre op i et nyt tårn overfor og få udsyn over området, som det så ud før muren faldt:

Her ses resten af mindeparken (inklusive hober af mere eller mindre livstrætte tyske teenagere på guidet udflugt):

Man har fra Berlins side valgt at etablere park, der hvor muren stod, da der næppe ville være nogen der gad bygge der - endsige bo der. De brune søjler på billedet ovenfor repræsenterer murens placering og højde, og der var lagt sten til markering af flugt tunneler og flugts forsøg:

Vi oksede videre ind mod Brandenburger Tor og kom på vejen forbi Rigsdagsbygningen. Kristian kunne ikke dy sig for at prøve  at lave et panorama billede, og jeg tænkte at jeg hellere måtte foretage mig noget mere konstruktivt end at fnise forlegent imens. Et voila: et billede af et panoramabilledes tilblivelse:

Brandenburger Tor var hurtigt overstået, men et enkelt billede af toppen fik jeg da taget:

Vi fortsatte over i Tier Garten og kom på vejen forbi "guld Else":

Jeg mente bestemt at det eneste korrekte at foretage sig som dansker, ville være at spytte på monumentet, da det er sat op til minde om Tysklands sejre - herunder mod Danmark i 1864. Men tiden (og med stor sandsynlighed 2. verdenskrig) var kommet os i forkøbet og havde leveret skudhuller og affaldne lemmer på friserne:

Ikke så langt der fra, ligger der en sø, hvor man udover at sidde på lange bænke og drikke øl under lamper ophængt i træerne også kan leje en robåd. Haps:

Jeg var liiiidt for tæt på at få et ufrivilligt bad ved entrering af båden, til at jeg kunne slappe helt af, før vi var sikkert på land igen, og jeg havde betrådt landjorden igen i tør tilstand, men bortset fra den lille detalje, var det super afslappende.

Nu sidder vi tilbage i lejligheden og drikker rødvin (igen) og spiser rittersport chokolade, mens vores udtrådte fødder sukker lettet over at have fri for resten af dagen. Alles ist gut :-)

3 kommentarer:

Steen sagde ...

Das ist schön :-) godt i hygger- fine billeder !

Steen sagde ...

Das ist schön :-) Fine billeder og godt at i nyder det :-)

Henriette sagde ...

Det var sådan en fed tur. Vi skal vel osse lige huske at få set hinanden her i løbet af sommeren - det er vist vores tur til at invitere 😉