tirsdag den 1. juli 2014

Berlin: Stasi, kebab og ømme fødder

Mandag aften sluttede som nævnt i sidste indlæg af med fødselsdags middag. Kristian havde snakket om schnitzler på Schnitzel Kønig, men efter lidt diskuteren frem og tilbage blev det lækker sushi på Kastanien Alle i selskab med et par omrejsende australiere i stedet. Vildt hyggeligt.

Dagen i dag blev med en sen opstart. Jeg sov elendigt i nat og var sent ude af fjerene og en optælling af euro kassebeholdningen viste at vi nok skulle tage den lidt med ro i dag også på pengefronten og morgenmaden blev derfor indtaget "nach hause" inden turen gik mod Karl Marx Alle og videre ud til det tidligere Stasi Hovedkvarter. Først gik vi gennem en nærliggende park med en stor bakke i midten. Det viste sig at der havde ligget bunkers her og at man besluttede at deponere en stor del af de sønderbombede murbrokker oveni og lade naturen klare resten. En go' gåtur senere nåede vi ud til Karl Marx Alle. Hold op det var stort! Vejen var så bred at der snildt kunne have ligget en 5 sporet motorvej (jeg håber man kan fornemme det en smule på billedet):

Yderligere en del kilometer senere (traske traske traske) nåede vi endeligt frem til Stasis tidligere Hovedkvarter. Et sted der i den grad burde kunne formå at fange eens opmærksomhed...... Første etage var den k.e.d.e.l.i.g.s.t.e. udstilling jeg nogensinde har set! En hel stak minimalt indrettede rum med een planche i hver, hvor man så kunne sætte sig i en stol foran. Zzzzzz:

Det var med noget tunge skridt vi traskede op til næste etage. Her blev det heldigvis væsenligt mere interessant med de originale kontorer: 

En gang længere oppe nåede vi frem til det rigtig interessante. Her ses fx kropslugt prøver, der kunne bruges til at spore mistænkte: 
 
Næste stop i udstillingen var al deres spionage udstyr. De kom kameraer i alt!
I uniformer (man kan lige ane linsen der hvor lynlåsen ikke er lynet helt op endnu:

Der var special byggede indkøbsnet, slipsenåle, vandkander (for at spionere på kirkegårde....), fuglehuse og træstubbe: 

Det var lige til at få paranoia af. 

Frokosten blev indtaget i Kreuzberg, hvor der er mange indvandrere - især tyrkere: Kebab med rødkål og pommes frites i rullen til den nette sum af 2€. Det var seriøst den bedste kebab jeg nogensinde har fået. Nu har vi slentret Kreuzberg tynd  mens vi har gloet på punkere og graffiti og er nu så WIFI hungrende at vi er på vej mod Potzdamer Platz. Der MÅ da vel for katten være til at drive noget netværk op (stønnede iPhone junkien......)

Ingen kommentarer: