torsdag den 9. februar 2012

San Francisco - uden boern!

Jeg har haft rigeligt travlt paa arbejde selvom vi har besoeg fra Danmark, saa for at raade lidt bod paa det, tog jeg en fridag i dag (torsdag) og saa sneg Kristian, Christine og jeg os ind til byen mens ungerne var i skole. Det var ikke noget vi snakkede hoejt om, mens de hoerte paa det ;-)
Vi lagde ud med at staa af toget paa The Embarcadero helt nede ved vandet og taet paa The Ferry Building. Der er Farmers Market her tirsdag, torsdag og loerdag, men der var godt nok ikke mange boder paa saadan en almindelig torsdag formiddag, saa det blev ret hurtigt overstaaet. Vi traskede derfor relativt hurtigt videre til Pier 39 - den klassiske amerikanske turistfaelde a la "vi laver en trae konstruktion ud i vandet og fylder den med maerkelige og alt for dyre butikker samt daarlige dyre restauranter og kalder det for Pier-et-eller-andet og saa haaber vi turisterne bruger rigtig mange penge". Der er dog enkelte helt saerlige butikker, der bestemt er et besoeg vaerd - fx julebutikken, hvor de har julepynt for enhver smag. Her ses bare et lille bitte udpluk:

Det var helt udmattende at gaa rundt derinde og se paa flere tusinde juledimser, men saa er det jo godt at solen var fremme:
Vi maatte ogsaa lige faa vist Christine soeloeverne. Der er ikke saa mange tilbage, som der har vaeret, men de var helt oppe paa dupperne i dag. Der var isaer een, der blev ved at forsoege at klatre op paa de andre, der blev ret sure og prompte smed den ned i vandet igen. Andre tog det hele noget mere roligt:
Planen var at tage sporvognen tilbage til Union Square og det blev den mest perfekte sporvognstur - ever! Vi naaede op til endestationen, hvor de vender, lige som den naeste vogn skulle til at koere. Der var absolut ingen koe og vi kunne derfor hoppe ombord med det samme og fik endda scoret pladser paa siden, hvilket er stort set umuligt hele sommeren pga de mange mennesker.
Paa Union Square ligger stormagasinet Macys, og helt oppe paa toppen af Macys ligger The Cheesecake Factory. Jeg har faaet stedet anbefalet, og det med god grund, skulle det vise sig. Vi fik bord udenfor paa terassen og fik udleveret de laaaaange menu kort. Mens vi sad og kiggede kortet igennem kom der en saerdeles sulten maage paa besoeg. Den sad paa den anden side af glas-raekvaerket og smaskede bogstavelig talt mens den proevede at stikke naebbet ind ad spraekkerne. De folk der sad op til raekvaerket maatte saaledes finde sig i at blive nedstirret af sulten maage paa max 10 cm afstand. Selvom vi ikke var saa heldige at faa bord med maage og udsigt, kan man stadigt godt fornemme stemningen i spejlbilledet paa vinduet ind til koekkenet:
Maden var superb:
Barbecue pulled pork "glamburger" med coleslaw og sweet potatoe fries. Mums.
Og endnu bedre: Super laekker cheesecake i alt for store stykker:
Vi er stadig ikke helt sikre paa om vi nogensinde bliver rigtig sultne igen. Vi bliver nu nok noedt til at tage derind igen en anden dag, for Teresa var RET knotten over at vi tog derind uden hende.......

1 kommentar:

christunte sagde ...

Det var SÅ HYGGELIGT! Tak for en dejlig dag. (Og så uden børn.....)