tirsdag den 21. februar 2012

Polynesisk kultur fuser og Hula dans på stranden

Næste stop på tirsdagens køretur var Polynesisk Kultur center. I guidebøgerne står der, at det er ganske gratis - en sandhed med modifikationer skulle det vise sig. Man må gerne gå ind og købe souvenirs og mad, men de har også en kæmpe udendørs udstilling med livet på alle de forskellige polynesiske øer, der kostede den nette sum af 50$ pr voksen pg 40$ pr barn, og det syntes vi egentlig var lige i overkanten. Vi valgte dog at spise frokosten derinde i den gratis afdeling inden vi vendte næsen hjemad og Luca fik underholdt os med at Emilia og ham skal giftes og have 4 børn, en slange, en hamster, en mus, en kat og en kanin. 2 af børnene skal være smukke huladansende piger og de andre 2 skal være seje maouiske kriger drenge!
På vej tilbage fik vi stoppet ved en fantastisk øde strand med opskyllede kokosnødder og fast lyst sand så langt man kunne se. Disse strande er over det hele, og det er næsten surrealistisk hvor flot og lækkert der er, ved hver eneste af dem. Bølgerne og detil hørende understrøm kan dog være rimelig heftig, og ved dagens strand, var det vist meget godt, at vi ikke havde badetøj med.
Aftenen blev brugt på Waikiki Beach, hvor de flere gange om ugen laver gratis Hula shows på omkring 1 times varighed. Især den ene danser var super dygtig. På billedet nedenfor er hun ved at demonstrere et bredt udvalg af instrumenter og vi fik set både den helt gamle hula dans (eller fortælling, som det jo egentligt er), den nyere slags, der blev modificeret for ikke at forarge de tidlige missionærer og lidt Elvis tilsat glimtende bastskørt, blev det også til.
Hula dans på Waikiki Beach i solnedgangen under banyan træet - så fås det vist ikke mere eksotisk :-)
Videoen der ses nedenfor er et eksempel på noget af det allerældste Hula dans. Her danses fortællingen om hvordan ild-guden Pele flyttede fra Fiji til Hawaii:Ingen kommentarer: