mandag den 13. februar 2012

Kinesisk nytaar og Valentines Day


Det er ved at vaere et stykke tid siden at det kinesiske nytaar fandt sted, men den store parade i San Francisco fandt foerst sted i loerdags. Ifoelge medierne herovre er paraden med paa top ti listen over globale optog, der boer opleves. Jeg fik selv fornoejelsen af den for 16 aar siden, da jeg var herovre foerste gang. Uheldigvis blev jeg fanget paa den forkerte side af gaden i forhold til vandrehjemmet, hvor jeg boede, hvorfor jeg mest kan huske at jeg skulle voldsomt meget paa toilettet og at paraden derfor foeltes uendeligt lang.
At koere i bil ind til byen paa saadan en dag ville direkte taabeligt saa vi traskede ned til BARTen i stedet. Paa den loerdagstomme pendler parkeringsplads fik vi alle fundet hver "vores" plads med aarstal:
Vi var inde i byen god tid og kunne derfor naa en tur om "Beard Pappa" for at spise "cream puffs". Vi har efterhaanden fundet et par smaa gode steder herovre, hvor de kun saelger een ting. Til gengaeld bliver det saa lavet lige ved siden ad kasseapparatet og er helt friskt. "Aunty Annies Pretzels" kan bestemt ogsaa anbefales. Her ses Luca med cream puff (vandbakkelse og creme). De var helt enormt svaere at spise, men smagen........? Det hoerer til sjaeldenhederne herovre at stoede paa rigtige, store, fede, sorte vanillekorn, men det gjorde vi i denne creme og det kunne godt smages!
Vi fik fundet en rigtig god plads, lige hvor paraden ville dreje fra Market Street op paa Geary Street. Vi var desuden i saa god tid, at dem der var foran os, sad ned, saa vi havde frit udsyn. Uh, det var svaert at vente. Isaer da vognene med candy floss, blinkende lyssvaerd og andet bras begyndte at goere deres indtog. Kl 17:15 blev paraden skudt i gang med en ordentlig omgang fyrvaerkeri og saa begyndte det ellers aat myldre frem med skoleboern paa gaaben (og mere eller mindre elegante krumspring udi viftedans el lign) samt lokal-politikere i biler. Suk.


Vi skulle dog ikke vente laenge foer dragerne begyndte at vise sig (det er lige blevet dragens aar). Som regel loeber der een foran dragen med en "slikkepind" som dragen saa skal foelge efter. Een af dragerne havde en saerdeles loebetosset foerer og vi fik helt ondt af de stakkels drage baerere, der blev mere og mere roede i hovederne for hver tur rundt paa gaden (her skulle der saa have vaeret en video, men hjemmesiden naegtede pure at samarbejde, saa I maa noejes med dette billede af en anden drage i stedet):

Kinesiske loever kom der ogsaa forbi:

Og sandelig om ikke Ronald McDonald var blevet peppet op med regnbuer og glimmer:
Vi holdt ud i en times tid, men saa skreg vores ben paa at lave noget andet end at staa eller sidde paa fortovet og vores maver skreg paa mad og vi kaempede os derfor gennem folkemaengden tilbage til Westfield Mall, der har en ganske udenmaerket Food Court i kaelderen hvor alle kan blive maette - selv de mest kraesne Frikkeboern!

I dag (mandag) har vi haft travlt med at goere klar til Valentines Day i morgen. Det forventes at boernene moeder op med en lille gave eller et lille kort til samtlige klassekammerater. Heldigvis kan man koebe saadanne dimser i lange baner i bl.a. Target. Luca og Teresa har haft travlt hele eftermiddagen med at lave smaa kort med viskelaedere og tatoveringer til alle i klassen:

Luca har ogsaa soerget for at vaelge en ekstra lille gave til Emilia (som han haardnakket paastaar IKKE er hans "girlfriend"):
Paa vej hjem fra arbejde i dag tog jeg en tur om Berkeley Bowl for at faa koebt noget jern tilskud til mig selv og fandt paa vejen disse huer - der laenge har staaet paa oenskesedlen hos ungerne -paa udsalg til den formidabelt billige pris af 5$ pr stk:

Alle herovre har dyrehuer og man kan koebe dem paa ethvert gadehjoerne. Men det er ikke alle huer, der har luffer i enden som de her har!

Her til aften har Ulrik hygget sig med vores nye "kaeledyr": det berygtede smoelfespil til iPaden. Vi er noedt til liiiige at tjekke det jaevnligt. Det kunne jo vaere smoelfernes guleroedder er klar til hoest saa vi kan tjene nogle flere guldmoenter. Totalt latterligt og staerkt vanedannede spil. Her er Ulrik i gang med kage spillet hos Bage Smoelfen:


Teresa har andre interesser. Hun laver yoga hver dag og hendes gode veninde, Hedda, er smidig paa graensen til det groteske (jeg bliver stadig overrasket naar ungen lige saetter foedderne om i nakken midt i aftensmaden). Saa Teresa traener haardnakket til at kunne holde sig for oejnene - med foedderne!


Her til sidst kommer der et billede fra tulipan traeet foran huset der har helt bristefaerdige knopper:

Foraaret er godt paa vej herovre med blomstrende traeer og kvidrende fugle. Jeg er selv ret overrasket over hvor foraarsagtigt det foeles, selvom vi ikke foerst har skullet slaebe os gennem en isvinter. Vi kommer nu sandsynligvis ikke til at se traeet i fuldt flor , da vi drager herhen paa torsdag til en uges ferie ved stranden. Det skal der nok komme MEGET mere om senere.

2 kommentarer:

christunte sagde ...

Uh - det lyder bare alletiders! Flot parade, og det lyder virkelig godt med de lækkerier, I fandt også.
Hvordan går det med Ulrik og Valentines Day?
K.h.
Moster (og smølferne)
P.S. Jeg har købt det første Anders And til næste gang....

Henriette sagde ...

Ulrik gik glad i skole. Han skulle IKKE lave kort til pigerne, men de måtte gerne have kage etc med, og dét ville han trods alt ikke gå glip af ;-)