onsdag den 28. september 2011

Hedeboelge, disaster preparedness kits og "barbecue pulled pork"

Ud fra overskriften alene for dette blog indlaeg kan det ses at de forgangne dage har budt paa lidt af hvert. For at starte med fredag, saa kom ungerne hjem med tomme poser, der skal fyldes med "disaster preparedness" ting. Det er vist noget med lommelygter, batterier og en varm troeje. Vi er ikke helt sikre, for der kom aldrig information med hjem fra skolen om, hvad der egentligt skal i. Men de skal under alle omstaendigheder ligge klar i klasselokalerne i tilfaelde af jordskaelv.

Om aftenen var vi kun 4 stks hjemme, da Ulrik var til spilleaften med ungerne fra kirken. Det benyttede Teresa og jeg os af og valgte at se "Toddlers and Tiaras" der er et aldeles skraekkeligt (og ganske underholdende) tv program om skoenhedskonkurrencer for boern helt ned til baby stoerrelse. Der var ikke sparet paa hverken spraytan, manicure, makeup eller kunstigt haar. Teresa var dybt forarget og slugte det raat.

Loerdag formiddag tog vi ud til Point Richmond. Det ligger ud til bugten og vi havde faaet det anbefalet flere gange og fik nu endeligt kommet afsted. Der var vaeldig flot og det var et perfekt sted at gaa tur med boern, da der var baade vand, sten, et nedlagt jernbanespor og en stor legeplads:
Der blev ogsaa tid til et meget serioest gruppe billede:
Nedenfor ses udsigten over til den anden side af bugten. Bemaerk taagen, der ligger som et tykt taeppe over bjergene. Golden Gate Bridge er lidt laengere til venstre, og det er mere reglen end undtagelsen at taagen daekker broen:
Loerdag eftermiddag fik vi besoeg og havde i den anledning bagt "majs muffins":
De smagte bestemt ikke af majs, men de lignede majskolber ret godt.

Soendag var vi inviteret til 2 aars foedselsdag i den lokale park. Invitationen lokkede med "barbecue pulled pork" og "Bettys Bakesale Coleslaw". Desvaerre var det ogsaa lige den dag, hvor det var regnvejr for foerste gang i de snart 3 mdr vi allesammen har vejret herovre. Det klarede dog op i loebet af dagen og foedselsdagen var en super og rigtig amerikansk oplevelse. Jeg kan afsloere at "barbecue pulled pork" er laaaaangtidsstegt svinekoed, der bliver helt bloedt og trevlet og smager fortrinligt. Man putter det i en burgerbolle sammen med coleslaw (i dette tilfaelde den originale opskrift fra Bettys Bakesale, der efter sigende er et meget populaert spisested i Berkeley) og tilsaetter derefter barbecue sovs. Mums. Der var ogsaa helium fyldte balloner i lange baner samt cupcakes. Selv ungerne gad ikke spise aftensmad, da vi kom hjem.

Men fyldte maver eller ej, saa var der stadigt lektier der skulle laves - ogsaa selvom man kun gaar i Kindergarten:
I skrivende stund er det onsdag aften og vi er ved at smelte, fordi det er saa varmt. Temperaturen kommer op over 30 grader i loebet af dagen, og da vores store stue vinduer vender mod syd, saa behoever vi ikke taende for varmen lige pt.

I den kommede weekend skal vi ud at lege turister i Napa Valley. Vi glaeder os meget til at komme lidt ud og jeg skal nok foelge op med billeder etc.

3 kommentarer:

Neel sagde ...

Det lyder til at jeres USA- eventyr udnyttes på bedste vis. I oplever meget og det i sig selv er jo en god "skole" for børnene.
Men hvor er de heldige, altså børnene, at få engelsk ind på denne måde, selvom de syntes det er svært, så får de en gave uden lige.
God tur til Napa Valley og ha det godt alle 5.
Kh Neel

Henriette sagde ...

Tak Neel. Mht engelsk så er især Luca godt igang. Det sprøjter ud af ham med engelske ord og vi bliver jævnligt kommanderet til at "go get your snack", "sit on your bottoms", "line up" etc. Jeg håber alt er vel i DK.

christunte sagde ...

Mums, de ser gode ud, de muffins! Den der barbeque lyder heller ikke tosset.
Glæder mig sindssygt til at se billeder af de besvimende geder!