søndag den 18. september 2011

Lucas fødselsdag

Så oprandt dagen!
Meget mod sin vilje faldt Luca faktisk i søvn i går:
Til gengæld blev vi så vækket af meget indigneret 6 årig der rendte rundt og råbte "Hallo.Har I glemt at det er min fødselsdag? I skulle jo vække mig med gaver!!!!" Det var dog ikke værre end at han indvilligede i at gå i seng igen mens resten af familien fik åbnet øjnene, samlet gaverne sammen og sunget fødselsdagssang med rustne morgenstemmer ....eller sjov dukke stemme:
Og så fulgte ellers det obligatoriske og kaotiske gaveræs.
Udover brandmands dukke fik Luca en Lego båd med tilhørende haj (hans helt store interesse lige nu er hajangreb og han har lånt en drabelig bog på biblioteket om rigtige hajangreb med lækre billeder af ofrene), en bog med små filtdimser til at lave figurer af, samt et male hjul til at lave kort med:
Ulrik havde ikke tid til at hjælpe med at bygge med Lego:
så i stedet måtte storesøster træde til:
På vej til kirke kørte vi forbi Indian Rock, der er en STOR klippe midt i et villakvarter. Der er hugget trapper ind i stenen, så den er forholdsvis let at komme op på. Ulempen er dog at klippen tilsyneladende også er rigtig god at tisse på.... I hvert fald lugtede der lidt stramt et par steder:

Det afholdt dog ikke ungerne aka bjerggederne i at springe rundt. Inden forældrene fik alt for dårlige nerver dukkede der heldigvis en meget sød og kælen kat op:
Vi var meget enige om at hvis det skulle ske en dag at Luca rent faktisk fik forvandlet sig til en rigtig kat, så ville den se præcis sådan ud. Den havde nøjagtig samme farve som Lucas hår.

Her til eftermiddag var det så Lucas tur til at vælge fødselsdagskage i Safeway. Vi fik ham overtalt til en iskage, da det er stegende varmt i dag. Og det endte faktisk med at være den lækreste fødselsdagskage vi har fået indtil videre.
Luca havde forberedt sig på dagen på forhånd og havde fået lusket flødeskum ned i vognen sidst Kristian købte ind, så hans kage endte med at se sådan ud:
Ellers har det været en weekend hvor især Ulrik har haft rigtig meget hjemve. Han synes det er sindssygt hårdt at klare sig i skolen herovre og vi har flere gange i den seneste uge måttet bruge aftenen på at skrabe drengen op fra gulvet. Det har ærlig talt smittet af på mig også, og jeg ville give min højre arm lige nu for at se jer allesammen derhjemme. Selvom vi så småt er begyndt at have noget, der minder om at socialt liv herovre, så er det hårdt konstant at skulle "tune in" på nye mennesker hver eneste gang, vi er sammen med andre.

6 kommentarer:

JakobFH sagde ...

Hey cirkus frikke - tillykke med fødselsdage og festligheder og andet godt. Jeg har lige læst en del dage igennem. I lyder til at opleve rigtig meget! Håber børnene falder til i skolen. Det kan være I skal finde jer nogle klassekammerat-forældre at alliere jer med, evt. undersøge om nogle skulle komme i en kirke som I kunne være en del af også? Kontakt på tværs af skole og fritid vil give en god tilhørsfølelse! Der er en "blå periode" efter at nyheds-oplevelsen og feriestemningen fordufter og det går op for familien at et år faktisk er lang tid.
(Nogle kommentarer har skrevet om hjemmeundervisning, det er ikke så god en idé, tror jeg.)
kh Jakob

JakobFH sagde ...

Hvis vi havde pengene, kunne en tur til USA være herlig! Men det har nok lange udsigter. Vi skrives ved!

Jakob FH

Henriette sagde ...

Hej Jacob - jeg ved faktisk ikke helt hvilken Jacob du er....
Det er hårdt lige nu, men jeg tror også vi er på rette vej. Ulrik er faktisk den, der har været hurtigst til at blive hevet med til at lege i frikvarterne på skolen og vi har en god dialog i gang med begge hans lærere, men lige nu overskygger hans hjemve alt andet. Og så møder man bare sjældent forældrene til de andre 12 årige. Der er det lidt lettere i Kindergarten og 4´th grade. Vi er startet i en rigtig god (og stor) kirke, hvor Ulrik har været med på udflugter og lejr, så han er blevet kastet ud i flere sociale ting. Han har bare brug for lidt tid - men derfor er det benhårdt for både barn og os andre alligevel

christunte sagde ...

Sikke nogle dejlige billeder! Han ser da så glad ud, som kun en nyslået 6-årig kan!
Superlækker kage og vældig smart at snige flødeskum i sin fars kurv.
Jeg savner også jer.... Glæder mig til at besøge jer igen.

JakobFH sagde ...

Hej Henriette - det var Jakob Høeg :-)
når jeg lige fik tilskyndelse til at skrive så var det fordi jeg har prøvet de der skift en del gange som barn og ung. Og ja, det kræver lidt tid. Omstillingen er barsk, til gengæld får man oplevelser og indtryk og erfaringen ind "på kontoen", som man bliver rigtig glad for.

Henriette sagde ...

Hej igen Jacob. Jeg tænkte nok, det var dig, men jeg var ikke helt sikker. Tak for dine kommentarer. Ulrik har nogle af skolens bedste (og sødeste) lærere, så han skal nok klare den, og jeg er sikker på at med al den hjælp han får, kan disse oplevelser, der føles hårde lige nu, få fyldt mange gode ting i hans bagage til fremtiden. Pas godt på jer selv oppe i det eksotiske nordjylland. Det lyder til at der er fart på deroppe ;-)
Mvh Henriette