lørdag den 14. januar 2012

Mere japansk.

For nu at starte med vintervejret, så har vi været mere end almindeligt heldige. Vinteren herovre plejer at være våd, men indtil videre har vi kun fået en brøkdel af den regn, der plejer at komme. Det generer egentlig ikke os synderligt, men vi kan godt høre på californierne at de ikke er helt begejstrede for alt for meget tørvejr, da det på langt sigt giver problemer med vandforsyningen. Det ser dog ud til at regnen kommer i slutningen af næste uge, så vi har tænkt os at være så meget ude som muligt i denne weekend, der ovenikøbet er lang pga Martin Luther King Day på mandag.
Ulrik og jeg tog turen til Japantown i sidste weekend, og lige siden har især Teresa været dødmisundelig. Vi fik ikke set the Japanese Tea Garden sidste gang, så det måtte der rådes bod på. Haven ligger inde i Golden Gate Park midt i San Francisco, og det er ærlig talt noget lettere at komme derhen i bil end med offentlige transportmidler. Vi skal krydse bugten for at komme derover og vi diskuterede lidt frem og tilbage om det skulle være Bay Bridge denne gang eller Golden Gate Bridge. Valget faldt på Bay Bridge og det gik i strygende fart ud ad freewayen pga det geniale koncept, de har herovre: Car Pool Lane - en bane på motorvejen, der er forbeholdt biler med mere end 3 personer i. Altså lige indtil vi kom til broen....... Trafikken sneglede sig op til betalingsanlægget. Men så fik jeg tid til at tage nogle billeder af kranerne i Oakland, der efter sigende skulle have inspireret George Lucas til AT AT walkerne i Star Wars filmene (han bor et sted her i området):
Vores frygt for at snegle os hele vejen igennem byen var dog heldigvis ubegrundet da køen skyldtes trafiklys regulering af hvilke vejbaner, der fik lov at lukke biler ud på broen, og da først vi havde grønt lys, gik det som smurt i olie.
Her ses San Francisco skyline:
Vi kom fint ud til The Japanese Teagarden og det var bestemt turen værd. Japanerne kan altså bare noget med at få rigtig meget ud af næsten ingen plads. Her ses "Trommebroen" der vist kan siges at være en mere æstetisk end praktisk måde at krydse et vandløb på:
Selv i januar er der fabelagtigt smukt:
Vi havde dog lidt svært ved at finde fiskene, men da vi lagde os ned og kiggede under broerne, lå karperne nærmest i lag:
Vi fik også set én af de såkalde zen-haver eller tør-haver, hvor man i mangel af vand anlægger sten og grus så det ligner landskab med vandløb:
Vi var derinde i ca ½ time for haven er ret lille. Derefter vendte vi næsen mod Japantown, hvor selv vejskiltene er på japansk:
Den restaurant hvor Ulrik og jeg spiste i sidste weekend, syntes Ulrik var fantastisk, så dér måtte vi jo hen igen. Luca er bestemt ikke den store kulinariske vovehals, men kunne dog overtales til en skål japanske ris, og når så storebror kan lave spisepindende børnevenlige ved at folde en serviet, så gled maden ned i fin stil:
Vi fik snuset rigtig meget rundt i de japanske butikker og ungerne fik brændt nogle lommepenge af. Teresa fik købt et hårspænde der ligner en lille hat og Ulrik gik på jagt efter nye Manga bøger. Luca var læææææænge inde i Hello Kitty butikken og fik til sidste købt en.... pez star wars slik dims. Hurra!
Kaffe fra Andersen Bakery måtte der også til. Et dansk bageri, der har stor succes i Japan og efterfølgende også har åbnet filialer i bl.a.København ved Tivoli. Det danske islæt viser sig tydeligt ved deres store udvalg af "danish" - wienerbrød med flødeost og tranebær. Meget dansk!
Jeg er selv dybt fascineret af japanske ting. De er et folkefærd der kan lave små dimser til simpelthen alt. Maden er små kunstværker og de er høflige ud over alle grænser - men jeg forstår simpelthen ikke hvorfor dametoiletterne skal flyde med brugt toiletpapir ud over gulvet??? Det er hvert eneste toilet derude, hvor det gør sig gældende og ellers er der rent og pænt. Måske er der noget om japanske toiletvaner jeg ikke har lært.
Vi rundede turen af med et besøg i det japanske supermarked og fik indkøbt en stak sodavand med glaskugle lukning - stort hit - samt Gyoza til aftensmaden.

Vi var ikke specielt sent hjemme og valgte derfor at stoppe hele familien ind i bilen igen og køre hen til "Hillside Natural Area" her i nabolaget, hvor man har en fantastisk udsigt mod vest. Her ses Gandalf - øh nårh nej, Ulrik - der nyder udsigten:
En flot afslutning på dagen:

1 kommentar:

christunte sagde ...

Jeg glæder mig rigtig meget til snart at se jer igen!