lørdag den 7. januar 2012

Japantown

Inden vi flyttede herover havde jeg haft snakket lidt med ungerne om hvor hyggeligt det kunne være at have dem med til San Francisco hver især. Nu var turen kommet til Ulrik, der er STOR fan af manga tegneserier og derfor også alt, der er japansk. Så før jul lagde vi en slagplan om det måtte være Japantown, der kom på programmet til en "Mor og Ulrik" dag.

Allerførst skal I dog liiiiiige se endnu et udsigtsbillede fra løbeturen i morges:
Det er altså bare ikke helt det samme at nyde udsigten til Sundparken fra lejligheden på Øresundsvej........

Udover Japantown forefindes der også "The Japanese Tea Garden" i San Francisco og oprindeligt havde vi aftalt at tage derhen først. Men da vi ventede på metroen kom der aldrig rigtig den linie vi skulle bruge, så vi endte med at hoppe på det første og bedste tog og så stå af så tæt på som muligt. Vi fandt dog hurtigt ud af, at der stadig var langt at gå til den japanske have mens Japantown nærmest lå lige om hjørnet fra stationen (eller i hvert fald ikke mere end et par km væk). Så vi traskede derudaf i høj sol og forårsagtig lun-hed. Og endeligt kom vi frem:
Japantown er primært et indkøbscenter med japanske butikker. Og der mangler bestemt ikke noget. Fx små fine sokker med jordbær til at sætte på stoleben:
Små fine udstansnings dimser så børn kan få risbolle ansigter eller andre små kunstværker med i madpakken:
Og se bare her hvor lækker man bliver med japansk hårfarve:
Har man problemer med hudorme kan man jo lige skrubbe næsen med denne lille dims:
Og sørme om man ikke også kunne købe oppustelige bryster!
(jeg vil lige tilføje at det altså ikke var noget af ovenstående der kom i indkøbskurven).

Ulrik havde sparet op i lang tid inden og ville meget gerne købe manga tegne bøger, så han kan blive endnu bedre til at tegne manga. Vi fandt en boghandel og ledte og ledte og ledte efter manga sektionen, hvilket ikke var helt let, når alle skilte var med japanske skrifttegn. Til sidst gav vi op og spurgte én af de ansatte, der med overbærende mine pegede over i hjørnet, hvor der var et kæmpe skilt om at hele underetagen var dedikeret til manga tegneserier. Ups. Og så fik Ulrik ellers shoppet igennem.

Japansk mad måtte der også til. Vi fandt en god restaurant hvor der var lidt kø (et godt tegn), men dog ikke længere end vi kunne komme til efter et kvarters tid.

Ulriks nye yndlingsret er kyllinge teriyaki og det blev indtaget med stort velbehag:
Det var straks lidt værre med de tilhørende drikkevarer. Vi kunne simpelthen ikke få åbnet sodavanden:
Til sidst gik det op for os at glaskuglen på toppen af flasken skulle skubbes ned i selve flasken. Vi fik fundet et supermarked og vi fik købt nogle flere flasker, så Ulrik og jeg kunne sidde og fnise mens Teresa og Luca ihærdigt prøvede at åbne deres sodavand uden held.

1 kommentar:

Louise sagde ...

Tag til USA og oplev hele verden! Spændende oplevelser. Du er heldig Ulrik!