onsdag den 31. august 2011

Lidt om fødselsdag, cykelkultur, smadrede telefoner og belønningsklistermærker

For nu at starte med fødselsdagen, så Ulrik blevet 12 år i dag (eet år tilbage før vi har en teenager - argh). Han lagde hårdt ud lidt over midnat med at kaste op. Så han fik scoret sig en hjemmedag i dag. Det var han vist ikke helt utilfreds med. Han har brugt dagen på at nusse rundt herhjemme, bygge med det nyerhvervede Lego, læse bøger og bare rånyde sin fridag (og selvfølgeligt spillet på den nye Nintendo 3DS som ungerne har købt i fællesskab). Lego æskerne, der falder i hans smag er så småt begyndt at rykke op i den RET dyre ende, men det betyder jo ikke at det tager lang tid. Denne her var færdig lige omkring frokost:
Vi har indført, at der i anledning af fødselsdag er frit valg på en kage fra Safeway. Teresa valgte en ret flot een, men glasuren smager altså bare ikke særlig godt (pånær hvis man hedder Luca - han lister glad over og skraber glasur af kagen, hvis han kan slippe afsted med det). Ulrik er jo voksen og fornuftig,så han valgte kagen på smagen og ikke på de flotte farver. Heldigvis havde han restitueret sig så meget at kagespisning bestemt ikke var et problem lidt hen ad eftermiddagen!
Som nævnt i sidste blog er det bestemt ikke altid lige let at gå i skole herovre, når alting er så nyt. Det har givet visse motivations problemer om morgenen, og da der ikke er noget så dræbende som sure børn der skal slææææbes ud af sengen har vi indført "motivation stickers" som de super pædagogiske amerikaniserede forældre vi er. Vi har hængt en stor tavle op:
Hver morgen, når man står op uden brok og går i skole uden brok, får man lov til at sætte er klistermærke på pladen. Eet klistermærke udløser 1$ om fredagen. Hvis man klarer at komme gennem hele ugen uden manglende klistermærker dobles der op til 10$ i lommepenge. Den onde bagtanke er, at hvis "man" bare een dag er sur og ikke vil ud af sengen, så kan man så se sine søskende score 10$ om fredagen, mens man selv kun får 4$. Dét er effektivt. Opmærksomme bloglæsere vil bemærke at Ulrik ikke har optjent klistermærke i dag. Han har jo ikke været i skole - men det  da det ville være super uretfærdigt at miste penge, fordi man har været syg, så må man gerne få fuldt udbytte alligevel.

Ellers har dette også været ugen hvor Henriette har smadret sin telefon godt og grundigt :-( Den røg ned på asfalten med fronten forrest og lignede en skud episode bagefter. Så jeg (Henriette) har lånt Ulriks telefon de seneste par dage. Jeg fik ikke lige skiftet ringetonen med det samme........ Pinligt!

Sidst men ikke mindst er vi blevet de lykkelige ejere af et par cykler.
Jeg havde foræret Kristian et gavekort til "Recycle Bicycle" der skulle være en fantastisk cykelbutik - yeah right. Kristian var dernede adskillige gange uden held. Enten havde de ikke lige en cykel til ham og så ville de ringe osv, men der skete ikke noget som helst. Til sidst overtog jeg gavekortet og fik købt den sorte cykel til venstre. Da jeg jo er en stor cykel virtous, der går totalt i panik, hvis ikke alting er som det plejer, ville jeg gerne have en cykel med fodbremser og indvendige gear. Det er så IKKE det man bruger herovre, men det lykkedes da, og jeg er begyndt at cykle på arbejde. Min cykel er bestemt ikke gearet til bakkekørsel, men der går en fin cykelsti under togskinnerne. Jeg skal dog lige vænne mig til seriøsiteten omkring cykling herovre. Man skal helst være iført cykeltøj - også hvis man bare cykler ned til stationen og tager toget resten af vejen, og jeg var lige ved at falde af den første dag, da der var en mand, der skulle forbi: "I AM  PASSING ON YOUR LEFT SIDE MAAM!!!!" Hvad tror han egentlig man bruge cykelklokken til?
Kristian har erhvervet sig en saml selv mountain bike fra Target, og den skal bruges flittigt i de kommende dage.

4 kommentarer:

christunte sagde ...

Uhm, en lækker kage! Kan I ikke sende et stykke?
Meget flot og hurtig lego-model. Han er jo nærmest ekspert efterhånden....
Jeg har iøvrigt lige opdaget, at mindst en stor fætter i Aalborg OGSÅ spiller minecraft (eller rettere - venter på opdateringen). Er det en sygdom? Smitter det?

PeterK sagde ...

"Motivation Stickers" ...hrmpfff . Jeg har aldrig hørt om noget mere demotiverende ...:-S

Kristian sagde ...

@Christine. Ulrik er klar over at faetrene fra aalborg spille minecraft - tror dog ikke de har spillet paa samme server endnu.
Ulrik venter ogsaa paa en opdatering, naar den er kommet laver vi en server. tror minecraft kan smitte.
Kagen kan desvaerre ikke sendes men vi vil gerne koebe en naeste gang du kommer.
Lego saettet var egentlig sat til 16 aar eller aeldre... han samlede det paa ca 4 timer uden hjaelp - man har vel samlet lego selv siden man var 4...

christunte sagde ...

Måske er amerikanerne bare ikke særligt skarpe udi lego-bygning.......
Jeg glæder mig til at smage kagen!