fredag den 26. august 2011

Skolestart

Så kom ugen, hvor alle ungerne skulle starte i skole. Vi havde varmet op forinden med sprog test, vaccinationer og tandlægetjek. Mandag kunne vi tage hen på skolen og se på en seddel, der hang ved indgangen. Her stod der hvilken klasse de hver især skulle gå i.
Luca kom i Kindergarten PM class med Mrs Cary. Teresa kom i blandet 4´th og 5´th grade med Mrs Best og Ulrik kom i 6´th grade med Mr Brewer.
Første skoledag var tirsdag. Vi kørte ned på skolen og fik taget et fint billede af Teresa og Ulrik under skiltet:
Der var ingen af dem, der var super glade - snarere noget bekymrede......
Herovre foregår det noget mere disciplineret at møde om morgenen. Legepladsen åbner kl 8:20 og kl 8:30 ringer det ind. Når det ringer ind forventes børnene at have stillet sig op på række foran klasseværelset (alle klasser har en dør til gangen indenfor og en dør til gården udenfor - med mindre det regner, stiller man sig på række udenfor). Hvis ikke man står på sin række, når klokken ringer, skal man gå direkte op på kontoret og få et "tardy pass". Får man 3 af dem bliver forældrene kontaktet......
Vi fik fundet Ulrik og Teresas klasser og nåede også lige at hilse på Teresas lærer (super sød) og Ulriks nr 2 lærer - Mr Blake. Ulriks klasse holder til i et par barakker på gårdspladsen, da det er ret nyt at skolen har åbnet 6´th grade, og de har ikke fået bygget ud til det endnu.
Luca var i mellemtiden blevet hjemme med moster. Senere på dagen, var det så Lucas tur. Vi havde fået lov til at Kristian kunne gå med ind i klassen med ham, men eftersom der er et toilet i tilknytning til klasseværelset og da de smås lokaler ligger ud til en ret overskuelig og indhegnet legeplads, tænkte vi, at han nok godt kunne klare sig selv, og det er faktisk gået rigtig fint. Nedenfor ses Luca stående på række foran døren sammen med de andre:
Og da han kom ind var der et fint navneskilt til ham:
Skolen havde sørget for kaffe og lidt snacks i biblioteket til Kindergarten forældrene af den simple grund, at så kunne man sige farvel til sit barn med begrundelsen at man altså skulle noget andet (egentlig en ret smart måde at få verfet forældrene ud på).
Et par timer senere var det så tid til at hente Ulrik og Teresa igen, der begge havde overlevet, omend Ulrik havde keeeeeedet sig. Da Luca var færdig stod vi også pænt og ventede. Først kom klasselæreren med et klistermærke i panden og håret ud til alle sider. Hun lignede én der var ved at falde om ;-) ;Men alle ungerne var super glade og havde hygget sig mega meget. Luca elsker at gå i skole og synes dagene flyver afsted.
Teresa er faldet godt til i sin klasse og siger selv at hun forstår det meste, selvom hun ikke kan sige så meget endnu. Hun har i dag (fredag) fået leget lidt med de andre fra klassen, og vi er ret sikre på at hun nok skal klare sig.
Ulrik er også kommet i en god klasse, hvor de er flinke til at spørge om han vil være med til at lege. Så han har lært at spille kick ball (en slags base ball hvor man sparker til bolden, i stedet for at slå til den med et bat). Han keder sig dog bravt i timerne, men har fået lov til at tage en bog med, så han har noget at tage sig til, hvis det bliver for svært at følge med.
Og så måtte vi i øvrigt også styrte ud tirsdag aften og købe separate termo madpakke tasker. Herovre spiser man ikke i klassen, men enten i kantinen (gymnastiksalen) eller udenfor,og så er det ikke helt let at stå der, med bokse, poser og en drikkedunk.
Vi er glade for at den første uge i skolen er gået OK, omend især Ulrik skal finde sig til rette med, at han altså SKAL gå i skole herovre, selvom han synes det er kedeligt lige her og nu.

2 kommentarer:

PeterK sagde ...

Stakkels Uller ...
Kan i ikke få en privatlærer et par dage om ugen ?
Bare et forslag.

Johannes sagde ...

godt at de er kommet igang, men forstår godt at det må være hårdt efter sådan en lang ferie og så i et fremmed land - men det er jo nogle seje unger, så de skal nok klare det rigtig godt