lørdag den 30. juli 2011

Søløver, hvaler og pelikaner

I dag, lørdag, stod der udflugt på programmet. Det er egentlig ikke vanvittigt meget vi har turet rundt i andet end det absolut allernærmeste, og vi havde fået anbefalet Point Reyes, der ligger helt ud til Stillehavet. Så vi fik pakket bil og børn.
Første stop var frokost på en picnic plads i skoven. Ungerne var ikke særskilt begejstrede for maden, men så kunne de til gengæld hygge sig med at hoppe ned fra grillen, mens moderen hyggede sig med at tage billeder af sit flyvende afkom:


Selvom træerne i dette område på ingen måde kommer i nærheden af de redwood træer, der findes længere nordpå, så er de altså ret imponerende:
Vi kørte videre af veje, der blev mindre og mindre. Og der var jo en temmelig stor del af familien, der ikke rigtig gad frokosten, så da vi kom forbi denne bager, ville vi forbarme os og købe lidt boller el. lign. med. De skulle i hvert fald IKKE have kage......
Men ak. Kage var det absolut eneste der kunne fås. Til gengæld var de så også med lyserød glasur og hindbærfyld:
Kagerne var faktisk super lækre og de resulterede i den ekstra bonus, at Ulrik langt om længe slap af med sin rokkende kindtand:
Når sådan noget sker, er det godt at vi så småt er blevet så amerikaniserede at vi da ikke kunne drømme om at køre nogle steder hen uden at medbringe fiks lille bøtte til vådservietter:
Efter endnu en lille times bumlen i bilen, nåede vi endeligt frem til destinationen. Både Kristian og jeg var ret enige om at havde græsset været lidt grønnere, og havde der gået får i stedet for køer, så var det faktisk ikke helt ulig at køre rundt oppe på Island. Nå ja - og så er de faktisk også bedre til det med toiletterne oppe på Island! Føj!
Da vi var kommet ud af bilen gik vi hen til kanten af skrænten og kiggede ned. Vi syntes vi hørte en mærkelig og dog bekendt lyd, og fik faktisk øje på et par søløver nede i vandet.

Vi traskede så ellers videre for at komme ud til fyrtårnet. Vi kiggede godt efter op ad bakken, men noget fyrtårn kunne vi ikke se! Det er fordi fyrtårnet ligger så langt nede som muligt. Når tågen lægger sig over vandet, går det første stykke nær havoverfladen ofte fri, hvorfor fyrtårnet blev bygget helt nede på siden af skrænten, for ikke at lyse og larme forgæves i tågen.
Der var også en lille butik / udstilling. Og hvor var det bare rart at se dette skilt i forbudsamerika:
Det er i øvrigt et delfinkranie, der ligger i baggrunden. Og vi tog selvfølgeligt skiltet meget alvorligt og fik pillet behørigt på ALT (nogle mere end andre, men der nævnes ingen navne......)
Point Reyes er ud over sit fyrtårn også kendt for at være en fantastisk udkigspost, hvis man gerne vil se hvaler. Det er bestemt ikke sæson i juli måned, men sørme om vi ikke fik set et par stykker alligevel:
Sidste stop var en tur på stranden - South Beach. Der var stort set ikke et øje derude selvom stranden var ret lækker. Det skyldtes nok at det tager en mindre krig af at køre derud. Men der var kæmpe store stillehavsbølger og flyvende pelikaner. Ikke så ringe endda:
Alt i alt en rigtig dejlig tur - og den sidste tur i vores lejede bil, da vi nu er blevet de lykkelige ejere af en Honda Odyssey fra 2000. Børnene ELSKER den, da der er mega meget plads samt en skærm. Altså en lille bitte een, men det er en skærm og den kan vise film!

2 kommentarer:

PeterK sagde ...

Interessant ! Ved i om det var her Beach Boys surfede ? Eller er der mere publikumsvenlige steder ?

christunte sagde ...

Cirkus Frikke - nu med FLYING SUPERKIDS!!!!!!
Bortset fra toilettet ser det helt vildt hyggeligt ud.