torsdag den 17. november 2011

En hip(pie) frokost

Kristian og jeg har som tidligere naevnt lavet en aftale om at spise frokost sammen om torsdagen. I dag gik turen til "Cafe Gratitude", der serverer vegansk mad og raw food i saerdeles alternative omgivelser.
Da vi kom ind var der et tilbud om at faa laest sin fremtid i tarot kort inden maden...... Vi sprang paent over og valgte i stedet at faa anvist et bord af en medarbejder i barfodssko. Selve cafeen er hyggelig nok og vi blev baenket ved et stort bord, vi heldigvis havde for os selv. Paa bordet var der en stor stak kort med samtaleemner a la "Say out loud to the rest of the group - It is my choice to love my life as it is right now". Selve kortene lignede noget fra en Nordkoreansk propaganda bog med yndige billeder af glade smukke mennesker!
Tjeneren kom med menu kortet og saa var det ellers bare om at vaelge. Baade Kristian og jeg valgte raw food. Kristian tog sig en omgang "I am complete" og jeg valgte "I am elated". Hertil en "I am rejuvenated" friskpresset juice:
Tjeneren spurgte paent om hun maatte stille os dagens spoergsmaal: "What is your goal in life?"Hun forventede ikke svar - pyha.
Der gik ikke laenge foer maden kom paa bordet. Jeg er selv ret imponeret over hvad raw food kokke er i stand til at fremstille uden brug af varme. Jeg fik en spinat enchilada med fyld af kerner i noget tomat "sovs". Meget velsmagende omend det var lige lovligt staerkt for mig. Kristian fik oliventapenade, mandel hoummus og raw falafler (vi aner ikke hvordan de er lavet, men de smagte ogsaa godt):
Mens vi spiste blev der pludseligt skruet op for musikken (der faktisk bare var stille og rolig jazz indtil da) og al personalet stillede op til Hare Krishna lignende dans, da een af gaesterne havde foedselsdag.
Vi valgte at blive og spise dessert, og vi blev bestemt ikke skuffede. Vi valgte begge chocolate cream pie i raw versionen med hhv. hasselnoed og kokos. Mums. De kan altsaa nogle tricks med sunde desserter uden tilsat sukker.
Ovenpaa den omgang sundhed skyndte vi os ud og spolere det hele med koffein og maelkeprodukter a.k.a. cafe latte fra (gys) Starbucks.

4 kommentarer:

christunte sagde ...

Det lyder meget, meget sundt på den alternative måde... Men hvorfor skal det dér raw food altid laves, så det ligner noget "rigtig" mad? Det bliver jo ikke pizza og spaghetti og sådan noget, bare fordi navnet er rigtigt!
Nå. Må prøve det engang. Lidt raw-chokolade er vist ikke nok til virkelig at vide det!

Henriette sagde ...

Ja - det undrer også mig, hvorfor det altid skal ligne noget varm mad. Det må tage en krig at lave, for slet ikke at snakke om prisen..... Men kagerne - MUMS. Dét skulle du altså tage at prøve. Måske skulle vi tage dig med derhen næste gang, du kommer?

christunte sagde ...

Det vil jeg da glæde mig til!

PeterK sagde ...

I burde have læst anmeldelserne på Google map først :
I am... still hungry. I am... just looking to eat, not have a metaphysical discussion.
It's creepy culty, and the food is wicked-expensive. But it's good, and good for you.
Loud, overpriced and with flakey service - go for desert only

ha ha ...