torsdag den 26. juli 2012

New York, New York

Så ankom Cirkus Frikke langt om længe til østkysten efter en ganske udramatisk og jævnt kedelig flyvetur på 6 timer. Knap så kedeligt var det at slæbe 2 gigantiske kufferter, 2 mega tunge rygsække samt en kæmpe sportstaske, 2 rulletasker og 5x håndbagage ned til subway´en og gennem New Yorks lummervarme gader for at komme frem til stedet, hvor vi skulle bo.
Vi bor I Greenwich Village i et gammelt hus, hvor vi har den ene etage for os selv. Her er super boheme agtigt med stearinlys i kaminen, gamle lysekroner i loftet og tunge røde velourgardiner. Der er desværre ikke aircondition, men vi har haft heldet med os og hedebølgen er lettet, så her ikke er helt ubærligt at være.
Vi har et rimeligt stramt budget med 40$ pr mand pr dag til at dække mad og fornøjelse, men i dag er det faktisk gået ret godt.
Vi kom jo ikke så´n vildt tidligt ud af døren (vi er stadigt på Californien tid), men da det stod ned i stænger det meste af formiddagen, gjorde det egentlig ikke så meget. 
Et must-see har klart været The American Museum of Natural History, da vi havde set "Nat på museet" inden afrejse. Indgangen ligger i direkte forlængelse af subwayen, så det var lidt bizart slet ikke at se New York rigtigt inden vi stod der. Der var STORT!
Udover dinosaur skeletter på stribe (især Luca var nærmest ikke til at slæbe ud af salene igen, da der var alle de skeletter, han har set i sin højtelskede dinosaur bog):


Kunne man også få demonstreret de vidunderlige effekter af vacuum på skumfiduser og barberskum:
Der var "på hovedet" briller og udklædningstøj:

Og så fik vi vist også set udstoppede dyr til at kunne klare os et par år endnu. Det er lidt pebret at komme ind på museet, men vi slap med 10$ pr næse i stedet for 20$, da prisen er "suggested" - dvs man må gerne betale mindre og komme ind alligevel. Jeg havde en lille bitte smule dårlig samvittighed - men kun indtil vi havde spist megadyr og dårlig mad i museets kælder......

Da vi ikke længere kunne holde de mørke sale ud smuttede vi over i Central Park:
Resten af eftermiddagen gik med legepladser og vandkamp (og is og iskaffe) og vi nåede lige akkurat hjem inden en ordentlig gang tordenvejr med voldsomme regnbyer. 
1 kommentar:

PeterK sagde ...

Suggested ! Lyder som noget vi kunne bruge i dk :-)