lørdag den 7. april 2012

Påske på amerikansk

Påskeugen er ved at være til ende. Herovre har der ikke været meget at mærke til det udover at butikkerne har bugnet af slik æg og "easter bunnies" i alle afskygninger. Det har været en ganske almindelig arbejds- og skoleuge.
Vi fik dog lidt rigtig påskestemning fredag aften, hvor vi tog til de 7 læsninger i kirken med 7 lys der blev slukket ét for ét efterhånden som påskens historie blev fortalt i læsning, reflektioner og sange. Aftenen sluttede i totalt mørke - næsten! Det sidste lys fik lov til at blive tændt igen som en påmindelse om påskemorgen.
I dag (lørdag) har vi deltaget i påskeægsjagt. Det foregår flere steder herovre og vi havde fundet et sted i Oakland, der så ganske lovende ud (læs mere her): en gammel herregård på en stor grund, hvor der ville blive arrangeret ægge jagt for børn i flere aldersgrupper. Vi startede ud med at tage i Dollar Tree og anskaffe kurve til fangsten. Moderen havde også set for sig at alle børn skulle udstyres med kaninører på hårbøjler, men det var ikke alle, der var helt enige...... Hårbøjlerne var desværre udsolgt :-(
Vi tog turen til Oakland og fandt ret hurtigt ud af, at vi ikke var de eneste, der havde fået denne gode idé:
Køen var flere hundrede meter lang og vi overvejede kraftigt bare at køre igen, men holdt heldigvis ud til den bitre ende.
Det første vi mødte da vi (endeligt) kom ind var en lille gruppe kæledyr såsom en øgle:
En cheerios spisende gris, der var gået under bordet:
Og små geder og kaniner. Der var også en gruppe stepdansende "harer" i jakkesæt og høje hatte. Og så var der dén her:
En meget stor græsplæne behørigt hegnet ind og overdrysset med slik og æg. Vi kom i god tid og Ulrik kunne derfor få lagt sig en strategi, der bestod i først at løbe hurtigere end alle de andre børn og derefter skrabe så meget slik som muligt til sig.
Her ses børnene, der står klar, inden de fik lov at løbe ind:
Og så gik startskuddet. Ulrik piskede afsted, Teresa piskede også afsted men tabte sin ene sko undervejs og nåede derfor ikke helt så langt ud. Luca nåede vi aldrig rigtig at se hvad gjorde:
Luca var den første der vendte tilbage med en god mængde slikkepinde, tootsie rolls med citron, vanille, lime, og kirsebærsmag samt små pinocchio kugle lignende chokolade dimser, der var pænt smattede af at have ligget i solen hele formiddagen:
Derefter kom Teresa, der også havde fået scoret sig et par plastik påskeæg:
Og sidst men ikke mindst kom Ulrik med sin spand fyldt til randen. Vi så ikke nogen børn, der havde fået skrabet mere slik til sig end ham, og de 2 $ vi betalte i entré for ham, endte med at være givet ret godt ud:
Her ses Kristian og ungerne foran "The Mansion":
Man kunne også komme ind og kigge. Herunder er køkkenet fra slutningen af 1800 tallet og der var dækket op til fest i spisestuen med butler ved døren og ældre damer i kostumer, der triste fortalte at Oakland Community ikke længere dækkede vedligeholdelses udgifterne. Ret trist egentlig.
Vi sluttede dagen af med et besøg i Barnes and Nobles for at få købt de 2 sidste Hunger Games bøger. Både Kristian og jeg pløjer os igennem dem med stor fornøjelse. Ulrik og Teresa fik også købt bøger. Især Teresa er virkelig ved at blive en læsehest.
I næste uge står den på ferie, hvilket er hårdt tiltrængt for Teresa, der har skullet knokle sig igennem den ene "test prep" efter den anden, da hele skolen skal igennem de nationale tests i maj. Teresa har været meget stresset over at blive udsat for den ene test efter den anden, og det er vist godt, der lige kommer en uges ferie nu. Ulrik fik afleveret sit første rigtige lange essay i fredags om frihedskæmperen Paul Revere. Jeg har hjulpet ham en hel del, og selv jeg syntes, at de fotokopier, han havde med hjem, var helt ekstremt kedelige, så det har været en sej omgang at få skrevet et fornuftigt essay.
Jeg har desværre ikke selv ferie i næste uge, da jeg gemmer mine resterende 2 ugers ferie til vores roadtrip i juni og New York i juli (stakkels mig........), men selvom jeg skal på arbejde, er det nu ikke helt ringe at der ikke skal smøres madpakker og hjælpes med lektier.

Ingen kommentarer: