søndag den 22. april 2012

Gajoler, hedebølge og vinterpelsen, der røg af.

For nu at starte med gajolerne, så har Luca delt disse - øh - velsmagende pastiller ud i kindergarten, med det resultat at alle ungerne skyndte sig at spytte dem ud! Ugens emne i klassen har været "Patriotism", hvilket nok er et begreb, der ligger indfødte amerikanere tættere på hjertet end alle os andre. Luca´s lærer kom i dén forbindelse til at tælle op, hvor mange af børnene i klassen, der havde en anden baggrund end ærke amerikansk, og endte med at finde ud af at halvdelen af børnene havde en eller flere forældre, der kom fra et andet land. Så lektierne blev at pakke en pose med 5 ting i, der stammer fra dét land, barnet har rødder i. Vi tænkte længe over 5 danske ting og endte med følgende:
- gajoler
- en æske lego
- et stykke papir med æ, ø og å skrevet på
- et anders and blad
- dannebrog
Vi synes selv det blev en ret god blanding. Langt de færreste amerikanere ved at Lego stammer fra Danmark og Anders And blade er helt og aldeles ukendte herovre.

Weekenden har været præget af voldsom varme fredag og lørdag. Ulrik kom gispende hjem fra skole og proklamerede at han gerne ville klippes, for han kunne simpelthen ikke holde sit hår ud længere (hans kælenavn i skolen er "shaggy"). Her ses han inden frisørbesøget:
20 minutter senere kom der dette barn ud:

Argh. Vi kan jo ikke kende ham længere! Bemærk den fine T-shirt. Vi har her i huset stiftet bekendtskab med "Annoying Orange" og det nye yndlingsord er blevet "abs-no-lutely". Vi er ret sikre på at det bliver et ord potentielle engelsklærere godt kunne blive en smule trætte af, når Ulrik og Teresa vender hjem til Filipskolen.

For at nyde det gode vejr, mens det varede, tændte vi op i grillen fredag aften og fik spist grillmad i baghaven. Især Teresa formår som altid at få det bedste ud af enhver situation:
Luca havde brugt fredag formiddag på at samle frø fra eucalyptus træerne og havde lavet en rede i sin solhat:

Her står han med "papa bird" og "mama bird", der havde vældig travlt. "All the eggs are hatching, mom, hurry". De fleste af æggene endte nu med en flyvetur ned i en spand med vand (eller i Teresas hår.....).1 kommentar:

christunte sagde ...

Tænk, at han blev klippet! Og tænk, at jeg savner hans hårbunke. Chokerende!
De der gajoler er det kun danskere, der kan lide. Stakkels klassekammerater, men jeg gad godt have set det!
Grill i haven lyder skønt, og jeg er kun lidt misundelig på hængekøjen......