fredag den 23. marts 2012

International Night

Højdepunktet for denne uge var torsdag aften, hvor der var kombineret "International Night" og "Madera´s got Talent" på skolen. Da vi ikke har de store evner ud i folkedans og ej heller at spille på sav til Midsommervisen, bidrog vi med et andet dansk indslag: Brunsvigerkage. Ude i den lille skolegård (dén til 1´st graderne og Kindergarten børnene) var der stillet borde op til medbragt mad fra hele verden. Vi havde kage med til Europa bordet, hvor der også kunne fås tyske pølser med sennep og norsk fladbrød med kanelsukker bl.a. Ellers var det asiatiske og det sydamerikanske bord klart mest overfyldt. Luca flyttede sig dog helst ikke alt for langt fra vores egen kage, og vi ved ærlig talt ikke hvor mange stykker, han nåede at gafle i sig:
Teresa nåede derimod kulinarisk rundt i det meste af verden:
Blandt de mere eksotiske smagsoplevelser, var der bl.a. pølsehorn fra øøøh... Afrika (man kan lige ane dem i den ene bakke):
Der var også et par små boder, hvor man bl.a. kunne få lavet henna tatoveringer:
Og så var der et stakkels kinesisk barn, der havde medbragt super hypet mor i MEGET stram kinesisk kjole, MEGET høje hæle og MEGET makeup, der enten piskede rundt med barnet i løvekostume, dansede parasoldans eller skrev børnenes navne på kinesisk.
Efter at vi havde spist alt hvad vi kunne og lidt til, var det tid til at trække ind i The Multipurpose Room til talentshowet. Programmet var ret varieret.
Fx var der: "Verenice & Flavio Velazquez" der opførte den mexicanske "Iguana" dans. "Tillie Schwartz-Ketchn & Koharu Sakiyama" på violin. Samt Teresas halvt norske halvt vietnamesiske veninde Hedda, der dansede indisk dans, hun havde lært på den kinesiske danseskole (det er Hedda i blåt i midten):
Så kan det næsten ikke blive mere internationalt!
Ulrik var også en tur på scenen i form af Dragen. Han var inde i hovedet og det skulle efter sigende være ret tungt:

Ugen fik også budt på en fantastisk lækker morgenmad kun for voksne på Bettes Oceanview Diner for Kristian og jeg. Der ligger en gade næsten helt nede ved bugten, der hedder 4´th street. Den ligger klods op og ned ad en motorvejsbro og det meste af området er ret industri gustent. Men der er lige 3 blokke med designer butikker og små cafeer, hvor der er SÅ hyggeligt. Så vi fik også snuset lidt i butikker efter morgenmaden. Kristian købte sig en Raw Food kogebog og her til aften har vi så fået Gazpacho til forret. Han har også indkøbt denne fætter:

En såkaldt Jicama eller sød mexicansk kartoffel. Man skulle kunne hakke den og bruge den som en slags Raw ris-erstatning i sushi. Det er nu ikke fordi vi er blevet helt hippie kulrede oveni hovedet, men der er så mange spændende grøntsager herovre og vi synes begge to at Raw Food smage fantastisk (især desserterne!).
Nå ja - så blev det også ugen hvor jeg har været i bogklub. Dét havde jeg godt nok aldrig troet jeg ville gå til frivilligt, men tilstrækkelig social understimulering lærer frustreret kvinde at blæse højt og flot på principperne. Og det var faktisk rigtig hyggeligt med rødvin, ost og kage og når de så også ligefrem læser flere af de bøger, jeg selv enten har læst med stor fornøjelse eller gerne vil læse i nær fremtid, så er det ikke helt ringe ;-) Flere af de andre hjemmeskolede deres børn. Dét er bare en helt anden verden for mig og jeg kan ikke lige se mig selv hive skolebøgerne og et par violiner frem til den 6- og 4-årige mens babyen sover (og så endda i et hus uden opvaskemaskine). Jeg tror at både jeg og resten af familien trives bedst med IKKE at have mig som hjemmegående husmoder/skolelærerinde.......

3 kommentarer:

Sara Sejergaard sagde ...

Jeg er så misundelig over jicamaen, der ligger på førstepladsen af mad jeg savner fra Mexico. Min far ankom i går og havde lovet at tage nogle med, men de blev taget i tolden....snøft! Prøv dem rå med limefrugt som mellemmåltid. Ellers skønt at læse de malende beskrivelser af livet i US - vi glæder os til det bliver vores tur;-)

christunte sagde ...

Ha ha - jeg skulle lige til at skrive, at Sara er helt tosset med de kartofler...,
Nå. Men så vil jeg da istedet undre mig med jer over de afrikanske pølsehorn. Lyder vældig (host) autentiske!
Hjemmeskolende mor? Uha nej. Så skal man vist være en speciel støbning. De har det dog vistnok vældig hyggeligt.

Henriette sagde ...

@Sara: det var da træls. Måske skal du tage en ekstra stor taske med, når du tager på shoppeture til New York, så du kan fylde den med rodfrugter ;-) sjovt at du kendte den. Nu glæder jeg mig endnu mere til at smage.