torsdag den 1. marts 2012

Alene hjemme

Kristian og Ulrik har siden tirsdag været på lejrskole med 6´th graderne oppe i en Red Wood skov oppe nordpå. Det så ud til at være et ret spændende program, og det kan være én af de to kan lokkes til at forfatte lidt på bloggen om det, når de kommer hjem…...
Jeg har i mellemtiden haft fornøjelsen af at være ”alene mor” med 2 børn nogle dage. Det har faktisk været rigtig hyggeligt, da der som regel bliver meget mere fred og ro, når der kun er 2 ud af 3 børn hjemme (uanset kombinationen). Til gengæld har det været knap så fedt at skulle jonglere skolegang og arbejde, når ”man” ikke har fået taget sig sammen til dét dér med kørekortet endnu. Der er såmænd ganske gode offentlige tog og busser herovre, men skolen ligger en smule isoleret heeeeelt oppe på toppen af bakken. Nedenfor er et billede af vejen fra tog stationen op til skolen, og jeg tror godt, det kan fornemmes, at det er en smule mindre fladt end Øresundsvej:
Tirsdag fik Kristian transporteret hele banden i skole, inden Ulrik og han dragede afsted, så der skulle jeg bare sørge for at være hjemme til at hente igen. Onsdag var lidt mere problematisk, da Teresa møder kl 8:30 og Luca først møder kl 11:45. Til gengæld har Teresa så fri kl 14:05! Læg dertil omkring 3 kvarters transport til og fra universitetet, og så bliver der ikke så´n enormt meget tid at arbejde i. Heldigvis kom veninden Hedda´s mor forbi og kørte Teresa i skole og Luca måtte gerne komme hjem til Emilia og lege hele formiddagen.

Når ungerne så er blevet hentet igen, så skal der gås hjem hvilket ikke ligefrem har vakt stor begejstring. Teresa får meget hurtigt ondt i benene, men vi har da fundet en vej hjem, hvor noget af bakken kan forceres via trapper. Der er mere end een måde at komme ned ad trapper på, og så er det faktisk ligegyldigt om man har ondt i benene eller ej, når bare der er et gelænder:
Her til morgen (torsdag) blev vi så yderligere udfordret af regnvejr - den yderst irriterende form for "stik næsen ad af døren i 10 sekunder og du er gennemblødt selvom det ligner støvregn" regn:
Så i dag fik vi prøvet at tage bussen op til skolen. Det fungerede rigtig fint og jeg kunne efterfølgende tage næste bus videre ud til campus - altså efter at have ventet 30 minutter i regnen ved busstoppestedet. Jeg havde en paraply, men endte alligevel med at sidde/stå i strømpesokker i laboratoriet mens støvlerne blev stillet til tørre fulde af papirhåndklæder

Eftermiddagen bliver brugt på bl.a. lidt computer tid. Som før nævnt har vi fået endnu et familiemedlem: Smølfespillet til iPad og det er noget vi allesammen får brugt ALT for meget tid på. I dag sank jeg endda så dybt ned i sølet at jeg kom til at købe for 5 $ smølfebær, for så kunne vi liiiiige nå at blive opgraderet til level 15 inden dagen var omme:

Vi får nu også lavet andre ting. Teresa har næsten helt selv lavet aftensmad den ene dag. Kylling i karry:

Og så ligger vi allesammen inde i sengen og læser om aftenen. Luca er storforbruger af Anders And blade for tiden og Teresa er blevet bidt af en gal læsehest efter hun har fundet ud af, at man kan uploade det antal sider man har læst og efterfølgende blive inviteret med til en fest på skolen, hvis man har nået at læse mere end 1000 sider.

I morgen bliver det stille og roligt, da både Luca´s og Teresa´s klasse har "pajama day". Så de skal i skole i nattøj. Børnene fra 4´th grade kommer så ned i Luca´s klasse og skal være "reading buddies" om eftermiddagen. Kindergarten børnene skal også nå at se Dr Seuss film og spise "green eggs and ham", hvilket Luca synes lyder ufatteligt ulækkert. Jeg tror nu han overlever ;-)

God weekend herfra1 kommentar:

christunte sagde ...

Altså - har du købt smølfebær? Det ved børnene vel ikke.....
Vil meget gerne høre mere om green eggs and ham...