søndag den 29. april 2012

Vand med ekstra tyngdekraft, en "gopher" og lidt om lektier i Kindergarten

Vi er efterhaanden ved at vaere saa langt fremme i foraaret herovre at regnen har taget af og det er begyndt at blive over 20 grader midt paa dagen - skoent. Vi proever saa vidt muligt at komme udendoers,  mens vi har det gode vejr og soendag eftermiddag boed paa en tur til Point Pinole. Vi havde medbragt forsyninger i form af en flaske vand og popchips ("chips" der er lavet ved at udsaette kartoffelskiver for hoejt tryk og lidt bagning). Her ses Ulrik og Teresa, der demonstrerer, hvordan man drikker vand med ekstra tyngdekraft - det er dog ikke meningen at det skal ende i naesen, men naar storebror haelder skal man ikke vide sig sikker......
Luca fik fundet "krystaller":
Og saa fik vi moedt en smule af Californiens vilde natur, herunder en vaskeaegte levende slange!!!! Det var nu kun en snog paa stoerrelse med en forvokset regnorm, saa ingen kom til skade. Vi fik ogsaa fanget et billede af en "gopher". Man kan lige ane at den stikker hovedet op af sit hul i midten af graesset:
Da vi kom hjem maatte Luca i gang med at svede over lektierne og nedenfor kan I se lidt af hvad man bruger tiden paa i Kindergarten. "The Einsteins" - som boernene bliver kaldt - er i gang med at laere om penge og skal snart holde marked i klassen, hvor det gaelder om at give de rigtige byttepenge tilbage. De har ogsaa kigget paa pennies:
Luca har som regel laeselektier for og det gaar da nogenlunde, naar bare de er lette nok:


Hvert barn har desuden en "composition book"  hvor de skal lave en tegning og skrive lidt til. Denne uge loed opgaven: "Draw and write one way you have worked as a team to accomplish a goal":

Her til sidst vil jeg gerne praesentere "rosin manden". Han er opfundet af Ulrik og er en aekel gammel mand der samler vindruer sammen for at lade dem toerre i sin fugtige kaelder. Naar rosinerne er naesten lige saa gamle som ham selv, proever han at saelge dem. Velbekomme!

4 kommentarer:

christunte sagde ...

Jeg kan godt lide moralen i Run, Ron....

Henriette sagde ...

Øh - hvilken morale? At det er dumt at løbe op ad bakke?

christunte sagde ...

Det er sjældent man ser børnebøger med sådan en morale. "Så gav han op og tog bussen"......

PeterK sagde ...

Der var in internet service der hed gopher i gamle dage ? Hvad betyder det ?