søndag den 1. april 2012

En tur til Lake Merritt

For en maaneds tid siden tog vi turen til Oakland for at udforske Lake Merritt. Oakland er berygtet for at vaere et ret kriminelt omraade og med 3 motorveje, der krydser hinanden i centrum. Saa det har ikke vaeret et sted, der har staeet oeverst paa oenskelisten over steder, der skulle ses.
Ikke desto mindre ligger der en stoerre soe i midten og da vi havde hoert, at den skulle vaere ganske udenmaerket til en eftermiddags gaatur, tog vi turen derned. Ungerne gad ikke rigtigt, men med loefter om is, fik vi lokket dem med ud i bilen alligevel.
Det foerste spaendende sted, vi fandt, var Oakland Bonzai klub - en lillebitte have med dusinvis af bonzai traeer og en tudsegammel - men ikke desto mindre voldsomt snakkesalig - vagt. Han fik bl.a. fortalt os at USAs aeldste bonzai trae kunne ses derinde. Det var flere hundrede aar gammelt og var kommet til landet sammen med nogle af de foerste immigranter fra Japan. Nedenfor ses et par af traeerne:
Paa vej tilbage til soeen fandt vi en motorcykel med en forgaffel, som selv en Harley ikke villle kunne hamle op med:
Ellers var det utrolig meget som at gaa rundt om Damhussoeen. Billedet nedenunder kunne naesten ligesaa godt vaere blevet taget med udsigt til Roskildevej og hoejhusene i Roedovre:
 Jeg havde paa forhaand fundet frem til at der laa en italiensk isbutik henne ved motorvejen, saa vi fik trasket derop. Isen var ganske rigtig italiensk men ekspedienterne var thailandske og der var ogsaa et stort udvalg af "bubble tea", der er kolde drikke med tapioca kugler i. Kristian og ungerne valgte is mens jeg proevede en vandmelon smoothie med tapioca i. Foej. Det var smaa klistrede intetsmagende kugler med konsistens som vandet vingummi. Jeg gjorde mit bedste for ikke at faa dem med op i sugeroeret med det resultat at ungerne var ved at kaste op af grin hver gang det mislykkedes, og jeg spruttede ud over det hele.

Paa vej tilbage kom vi gennem den saakaldte "Bird Sanctuary" der bestaar af nogle smaa fredede oeer ude i vandet og et omraade paa land, der er hegnet ind og hvor der kun er adgang for fugle. Jeg er personligt ret glad for, at jeg endnu har til gode at se Hitchcocks "The Birds", ellers tror jeg ikke jeg ville have kunnet gaa rundt derhenne. Der var fugle overalt!
 Vi moedte bl.a. dette eksemplar som alle maagerne var sindssygt bange for. Den roerte sig ikke ud af flaekken med mindre man kastede broed til den. Maager plejer som bekendt at vaere superhurtige til at stjaele mad fra andre, men denne her fugl skulle bare dreje hovedet og kigge paa dem, og saa holdt maagerne sig langt vaek.
Dagen blev afsluttet med akkompagnement af cyklende sort fyr, hvor selvtilliden var helt i top, og han fik belaert hele lokalomraadet om at han nok skulle blive noget stort inden for hiphop med sin signatur rap "I got passion in my pants". Held og lykke, makker!

1 kommentar:

christunte sagde ...

Den dér fugl ser faktisk lidt skræmmende ud... Man tør næsten ikke tænke på, hvordan den har vundet mågernes respekt, vel?