tirsdag den 24. juni 2014

Science in the city

Jeg havde godt set en smule om at universitetet holdt en større event i Carlsberg byen, men det var ikke før jeg læste med her, at jeg fik rigtig lyst til at tage afsted (tak Nadia). Faktisk fik jeg så meget lyst til at tage ungerne med derind at jeg kraftigt overvejede en pjækkedag til dem alle 3, så vi kunne være med helt fra om morgenen, men da Teresa havde absolut allersidste gang til svømning med klassen, ville hun gerne vente til over frokost - så sådan blev det.

Vi havde ikke helt styr på geografien og fik set en hel del af Carlsberg før vi endte ved den rigtige indgang (bemærk den photobombende teenager - suk):
Og SÅ gik det ellers løs! Det var en super oplevelse og det er kun de absolutte highlights der kommer med her. Fx fik jeg lov at bruge min egen iPhone som mikroskopi kamera i en zebrafiske opstilling med frisk pipetteret fiske yngel til brug i stamcelleforskning (sådan en fætter er kun nogle få mm lang i virkeligheden):
Vi fik scoret store mængder  tandpasta, tyggegummi og sunde bolcher henne ved tandlægerne, hvor man også kunne få taget et 3D foto af sit ansigt. Det er en teknik de bruger til at tjekke symmetri af bl.a. kæbestillingen efter operationer og Luca var fyr og flamme for at prøve:

Teresa fik prøvet "snyd din hjerne" eksperimenter hvor ens hjerne fx tror at en kunstig arm er ens egen rigtige arm og man derfor kan mærke det, når man ser den blive kildet med en fjer. Vi kælede med knap så søde små grise ovre "multiresistente bakterier" boden (de havde sjovt nok ikke taget hverken inficerede dyr eller mega farlige bakterie kulturer med - heldigvis). De så virkeligt nuttede ud de søde små kræ, men jeg blev gennemgnasket grundigt, da jeg stak hånden ned til dem. Av!

Ulrik og jeg fik taget kemibrille selfie (gæt selv hvem der klart syntes bedst om den ide) inden vi lavede plastik af mælk:

og gik videre og kiggede på celler, der havde været en tur i rummet. De havde taget rum inkubatoren med. Det var helt gakket at se en celle inkubator spændt ind i metalramme, skumgummi og solide mængder gaffatape, men det viser sig at de kan få endotel celler til at forme flere cm lange rør ved at sende dem ud i vægtløshed.

Sidst men ikke mindst nåede vi akkurat ungernes absolutte favorit: en kirurgisk robot, man kunne få lov at prøve at bruge. Oh fryd!

Klokken var mange og vi skulle videre ud til aftensmad i Hvidovre, men så var det vi fik opsnappet at DTU boden havde gratis sluchice - der ovenikøbet smagte bedre end den man ellers kunne købe. Og så gik det ellers over stok og sten helt ned i den anden ende. Vi måtte spørge om vej et par gange, men vi fandt den!

Fik jeg i øvrigt nævnt at der var gratis vandflasker, gratis sandwich (i hvert fald på 5. sal), gratis øl (ifølge programmet, vi nåede ikke så langt), og gratis bolcher i massevis? Der er simpelthen ikke nogen undskyldning for ikke at tage derhen inden det slutter på torsdag.

Afsted blev der sagt!


4 kommentarer:

christunte sagde ...

Det ser vildt for sejt ud! Jeg elsker, når Ulrik photo-bomber. Det søde væsen......

Danish in San Francisco sagde ...

Fedt, det ville mine unger også elske :-) Og vedr. noget helt andet: som Madonna-fan kan jeg jo ikke lade være med at være lidt misundelig på jer: Madonnas datter Lourde skal gå på University of Michigan (pressen er eksploderet med nyheden). Hun skal dog gå i en anden afdeling end din ;-) Men det bekræfter jo bare, igen, at Ann Arbor er ultra cool :-)

Henriette sagde ...

Ha ha - ja den dreng har en fabelagtig evne til at placere hovedet det rigtige sted

Henriette sagde ...

Whaaaat! Dejligt at høre at der er -øhm - positive rollemodeller i nærheden.... Jeg troede ellers Madonnna ikke havde kunnet komme hurtigt nok væk fra Michigan! Jeg holder øjnene og kameraet åbent, såfremt det pludseligt vrimler med store bodyguards på campus ;-)