onsdag den 30. maj 2012

En tur til Chinatown


I denne weekend har vi langt om længe også haft en forårsfridag – nemlig Memorial Day i mandags. Jeg blev faktisk lidt knotten, da jeg kom i tanke om I derhjemme igen havde en fridag pga Pinse. Når man sidder herovre på den anden side af Atlanten er det danske væld af forårshelligdage ikke længere en selvfølge. Nå – ikke mere brok herfra. Det var jo Chinatown, det skulle handle om.
Lørdag tog vi toget ind til byen for at dalre rundt i bl.a. Chinatown, da det er ved at være et stykke tid siden, vi var der sidst. Først var vi dog lige nødt til at smutte indenom Beard Papa til verdens bedste cremefyldte vandbakkelser. Det er altså en mærkelig biks med et bizart fisker logo, men kagerne er nu stadig i verdensklasse:

Og så traskede vi ellers op mod Grant Avenue. Der er 2 hovedgader i Chinatown med Grant Avenue som turist hovedgaden med alverdens bikse, der sælger alskens dimser lige fra metal skorpioner med knive som ben, fyrværkeri forklædt som tanks (hvor der blive skudt krudt ud gennem geværløbet), plastikindstøbte insekter osv osv.
Ulrik fik ét af sine hedeste ønsker opfyldt: en gong! Forældrene deler ikke helt sønnikes begejstring for de kranie gennemrystende lyde, der følger med ved brugen af dette instrument, men vi er vel også bare gamle og sarte. Her ses Teresa, der allernådigst får lov at prøve vidunderet:
Teresa erhvervede sig en lilla kimono med påfugle og Luca…… Tja Luca faldt helt i staver i en smykkebutik, hvor han brugte 20 minutter på at udvælge sig de sejeste ringe, han kunne finde. Her ses ”Ild-laser-lava” og ”gift-syre” ringene i aktion. De kan også skære runde cirkler i vinduer, hvis nogen skulle være i tvivl. Det blev nu også til et par meget seje transformer robotter.
Vi fik besøgt ”The Fortune Cookie Factory”, der er en lille bitte snusket fabrik i en endnu mindre og endnu klammere baggyde. Lykkekagerne er dog supergode og det er fascinerende at se hvordan de bliver lavet på gammeldags vis. Vi fik ikke selv taget billeder derinde, men der så præcis sådan her ud:
Vi traskede videre til vi endte nede i Little Italy, hvor vi meget passende var blevet så sultne at vi kunne gå og savle over alle de lækre italienske restauranter. Desværre var der ikke rigtig nogle steder der opfyldte følgende kriterier: ”til at betale”, ”man kan få pommes fritter”, og ”Ulrik gider også spise derinde”. Vi endte på en (måske lidt for) billig kinesisk restaurant, men alle blev da mætte. Luca var overdrevet lykkelig for at de havde pommes fritter og vi andre fik da også næsten tømt tallerkenerne. Jeg ved nu ikke helt om jeg bestiller en ret med bitter melon igen. Det var lige kulinarisk spændende nok til mig.
Udover alle dimse butikkerne byder Chinatown også på små skjulte legepladser. Her er vi på St Marys Square:
Portsmouth Square er større, men også noget mere overrendt. Her er der ældre mahjong spillende kinesere i hobetal og et større rend af lokale unger. Luca fik hurtigt tiltrukket et helt slæng af drenge med sine nyerhvervede transformerrobotter:

Vi måtte nærmest slæbe ham med ud igen, da han ikke var meget for at forlade "fan skaren" ;-)
På vejen hjem gik vi ned ad Stockton Street, der er den anden større gade i Chinatown. Her er det kinesernes hjemmebane, og der var ikke sparet på sække med tørrede søpølser og andre delikatesser, vi ikke helt kunne lure oprindelsen af. Vi er ude i så mærkværdigt udseende tørrede ingredienser at man faktisk er i tvivl om hvorvidt de stammer fra plante eller dyreriget. Vi købte ikke nogle lækkerier med hjem!

1 kommentar:

christunte sagde ...

Ren hygge! Fede ting, de har fået købt.