lørdag den 10. december 2011

Boernebilletter og risalamande

Fredag aften stod der risengroedskogning paa programmet. Een af mine kolleger stopper efter 5 aar paa laboratoriet og der ville i den anledning blive holdt en kom-sammen i professorens hus loerdag aften. Jeg havde meldt mig til desserten og det blev jo NOEDT til at vaere risalamande. Saa vi kogte en ordentlig grydefuld risengroed fredag aften, der efterfoelgende blev sat til afkoeling i garagen. Her ses Luca, der er med nede at hente gryden loerdag morgen. Der burde ikke kunne komme vaskebjoerne i garagen men for en sikkerheds skyld have jeg sat gryden paa en hoej taburet. Det saa dog ikke ud til at der var sket noget i loebet af natten. Pyha.
Senere gik turen til San Francisco med formaalet at faa koebt en mandelgave samt boernebilletter til toget til ungerne. Sidstnaevnte er desvaerre blevet naesten umuligt, da boernebilleterne aldrig har kunnet erhverves i billet automaterne, og salget fra diverse butikker (supermarkeder etc) er ogsaa blevet stoppet for nyligt. Mulighederne var:
A) Udprinte formular fra internettet, udfylde den, sende den med et brev sammen med check med ID nr paa og saa ellers haabe paa at USPS (United State Postal Service) ikke klokkede for meget i det.
B) Tage hele vejen ind til San Francisco (eller laengere vaek) medbringende pas og formularer til at faa et saakaldt "clipper card" der kan fyldes op med penge paa nettet.

Kristian var ikke hjemme loerdag pga oevning til de kommende julekoncerter, saa jeg valgte mulighed B og dragede afsted med hele banden.

Turen startede ud med at Luca jokkede i en hundelort. Det opdagede vi dog ikke foer han lidt senere stillede sig op paa Teresas foedder. Hundelort ovenpaa ens sko leveret af irriterende lillebror var ikke lige noget der fik Teresas humoer til at naa nye hoejder - snarere tvaertimod..... Saa efter at have udfyldt formularer og blanketter og fremvist pas i en grim lille bod paa stationen under jorden, maatte foerste stop i byen vaere en sko butik. De havde ikke boernesko, og vi endte derfor i H&M hvor vi kunne erhverve et par ganske paene sko for den nette sum af 15$:
Vi rundede derefter toiletterne i Nordstrom og fik stillet sulten med en hotdog (for drengenes vedkommende) eller samosa og indisk burrito med kylling fra en indisk "poelsevogn" (for pigernes vedkommende). En pretzel kunne der ogsaa blive plads til:
Der er heldigvis andet en butikker inde midt i byen og efter at have gaaet bare nogle faa blokke naaede vi frem til Yerba Buena Garden, der er en fancy park, der ligger lige ved kunstmuseet. Parken straekker sig over et par blokke, saa der er lavet en bro, hvor man kan krydse vejen. Paa broen stod en statue med 5 foedder, ansigter i flere lag og 3 haender paa den ene arm. Det passer jo lige med at sige goddag til 3 boern:
Da vi var kommet vel over broen kom vi frem til en stor legeplads. Luca og Teresa fik lang tid til at gaa med at rutche i de store roer rutchebaner. Andre (jeg naevner ikke navne) synes de er alt for store til den slags barnagtigheder og valgte at keeeeeeede sig i stedet:
Da vi gik tilbage fik vi oeje paa en stor gammeldags karrusel. 3$ for 2 ture. Det var roerende billigt, saa Luca og Teresa fik scoret sig et par ture hver:
Andre (igen naevnes der ikke navne) syntes de var alt for gamle til den slags barnagtigheder og valgte i stedet at keeeeeeede sig imens:
Men vi kunne da alle sammen blive enige om lige at stikke hovedet indenfor paa Starbucks til hhv. en Latte, Peppermint Mocha, te og kakaomaelk. Vi koebte ogsaa en fin mandelgave - 2 svampebob firkant krus med tilhoerende varm kakao pulver - inden turen gik hjemad igen.
Kristian var kommet hjem og var i fuld sving med mandler og floedeskum, da vi kom hjem.
Jeg kan naevne at alle til festen paent sagde at "the rice pudding" smagte godt, men det var kun kollegaen med danske aner, der spiste mere end een portion. Og mandelgaven? Den endte saamaend herhjemme efter Ulrik havde gjort et gevaldigt stykke arbejde med at aede sig igennem den ene skaal og ganske velfortjent fik mandlen skovlet til sig.

1 kommentar:

christunte sagde ...

Det lyder da trods alt som en dejlig tur! Godt, at den endte godt, trods hundelorte og barnagtigheder. Meget velfortjent, at Ulrik fik gaven!