lørdag den 7. juli 2012

Fester og gaester

Vi har netop i skrivende stund vinket farvel til familien Froeding, der har vaeret paa besoeg denne uge. Det har vaeret super fedt (og lidt haardt med alle de sene vi-sad-alt- for-laenge-oppe-og-drak-roedvin-og-snakkede-IGEN aftener). De har vaeret de mest perfekte gaester der lagde ud med at ankomme fredag aften medbringende romkugler og kransekage frisk fra bageren i Solvang,

- de har taget en ekstra kuffert med tilbage fyldt med 20kg af vores ejendele, og saa har vores koekken nydt godt af deres virtouse svingen med opvaskeboerste, viskestykker og karklud. For ikke at forglemme min og Kristians boernefrie aften, hvor vi tog paa hike med sushi i tasken i Tilden park og bl.a. moedte den her:
Da vi kom hjem duftede der af nyvasket gulv og nyvaskede boern. Arhmen altsaa! Det havde de nu ikke behoevet...... 
Udover at drikke roedvin (og goere rent) er det ogsaa blevet til en hel del udflugter og sammenkomster. Vi lagde haardt ud loerdag morgen i sidste uge med Kristians runde foedselsdag. Vi havde inviteret lidt gaester til brunch og det blev en super hyggelig formiddag. Vi fik taget nogle faa billeder, hvor samtlige gaester ser ualmindeligt boevede ud paa enten den ene eller anden maade, saa det vil jeg forskaane jer for....

Soendag stod den paa hhv toese- og herre-tur i San Francisco. Pigerne fik besoegt stam-neglesalonen med de fnisende vietnamesere, der straks skulle kommentere Teresas valg af neon orange og neon groen neglelak. "She always pick bright colour - fnise fnise fnise", "You grow so big - fnise fnise fnise" osv. Fnisning eller ej saa fik de ekstra drikkepenge denne gang, da deres butik havde vaeret ramt af en loebsk bil, der havde smadret hele frontpartier og muren ind til naboen 3 uger tidligere og de var kun lige akkurat aabnet igen. Vi fik baade fremvist billeder og fortalt historier om, hvor skraekkeligt det havde vaeret.
Med fine nye negle satte vi kursen mod The Cheesecake Factory paa toppen af Macys og direkte videre ned i pigekjole afdelingen, hvor der som altid var udsalg. Teresa og Camilla gik helt "black'n white" da det tilsyneladende var hoejeste nye mode for toeser i den alder:

 Drengene havde taget turen til Japantown med dertil hoerende spisning paa Ulriks yndlingsrestaurant. Her ses de ved Japantowns vartegn:

Vi naaede ogsaa en tur til Alcatraz i loebet af ugen. Det er een af San Franciscos absolut allerstoerste turistatraktioner, og det er bestemt forstaaeligt. Vi havde booket billetter flere uger i forvejen og blev stuvet ombord paa faergen derud sammen med en stor flok andre turister. Der er tilsyneladende stor rift om faergen fra flere end turisterne. Vi fik foelgeskab af den her, der havde det vaeldig sjov med at lade som om den styrtdykkede lige ned i hovedet paa folk for saa at vige 10cm foer den ramte issen Det var ikke lige populaert hos alle og der var en del viften med arme og raaben for at faa maagen vaek, men den var da heldigvis fuldstaendig iskold og stirrede bare ondt tilbage:

Her ses "The Rock" i ensom majestaet:
Der er nu ikke noget at sige til at det gaar for at vaere det svaereste faengsel at stikke af fra i USA.
Ved ankomst var der tilbud til alle boern mellem 7 og 14 aar om at de kunne blive Junior Rangers. Det var de allesammen helt med paa. Ogsaa Luca, der ikke var gammel nok. Han gloede misundeligt paa de andres opgave boeger, men fik dog lagt surmuleriet paa hylden og fandt paa sin egen opgavebog, hvor han omhyggeligt krydsede hver eneste bygning paa kortet af, naar vi gik forbi:
Inden vi sejlede hjem skulle alle Junior Rangers in spe aflevere opgavebogen og svaerge en hoejtidelig ed om at de altid ville passe godt paa USAs nationalparker. Herefter kunne de faa lov at laane en rangers uniform og blive foreviget foran skiltet:
 Turen inde i selve faengslet var en stor oplevelse. Vi valgte at tage audio touren, hvor man faar udleveret hoeretelefoner hvor tidligere indsatte og ansatte fortaeller om den daglige gang i faengslet.
Her ses en celle hvori enten Al Capone eller een af hans kumpaner holdt til. Det lykkedes dem at stikke af ved at grave et hul i muren med skeer, og naar vagterne kom for at se til dem i loebet af natten, havde de soerget for at lave hoveder af papmache og deres eget haar, saa det saa ud som om de stadigt var i sengen:
Det lykkedes dem at bryde ud og sejle vaek i en baad lavet af regnfrakker. Hverken baaden eller nogen af fangerne blev fundet doede eller i live, saa ingen ved om de druknede eller slap vaek. Nogle tror de naaede helt til Sydamerika, da de brugte meget krudt paa at laere spansk op til flugten.

Her ses ungerne i deres rette element ;-)

Dagen fortsatte med en laaaaang trasketur gennem San Franciscos gader og vi kom bl.a. forbi Lombard Street, der er kendt som "the worlds most crooked street":

Ugen har ogsaa budt paa Redwoods traeer:
Besoeg paa Jelly Belly Beans fabrikken (portraetterne i baggrunden er alle lavet af Jelly Beans):

Og saa var onsdag Independence Day - amerikanernes stoerste nationaldag. Vi tog til festivitas i El Cerrito park og moedte massevis af unger fra skolen, poslitibetjente, der laante deres biler ud:

For ikke at forglemme klatrevaegge, hoppeborge, boder og live musik:
Men ingen dybstegte Oreo smaakager paa pind, som vi ellers havde glaedet os meget til at proeve. Vi maatte noejes med Funnel Cakes, som egentlig var ganske udenmaerkede.

Vi endte aftenen hjemme hos Lucy og Joshua, der meget spontant inviterede paa "barbecue" (det var vist noget med at deres unger syntes, det var helt forfaerdeligt ikke at skulle have gaester den aften - lige paa det punkt er amerikanske boern ikke saa forskellige fra danske). Det blev en hyggelig aften for alle. Vi slaebte familien Froeding med og det lod til at alle havde en god aften. Casper paa 11 fik i hvert fald snakket en hel del engelsk og der blev leget grundigt igennem - faktisk hyggede ungerne sig saa meget, at det kunne vaere svaert at foere en fornuftig samtale for os voksne :-)

4 kommentarer:

PeterK sagde ...

Hej, hvad er det nu en Jelly Bean er bortset fra den nye version af android ? Findes der en dansk ekvivalent ?

Henriette sagde ...

Du kan sagtens få jellybeans i Danmark. Det er små stykker slik i alverdens farver og smage (jeg nævner i flæng: popcorn med smør, vandmelon, pina colada, lakrids, blåbær osv osv). Eneste ulempe ved at købe dem i DK er, at de koster det 5 dobbelte - noget i retning af 25kr pr 100g!

PeterK sagde ...

Har de et fælles kendetegn ? F.eks sukkerovertræk ?

Henriette sagde ...

Samme facon. Forskellig farve og smag