lørdag den 28. juli 2012

En "Ind i kroppen oplevelse"

Foerste store oplevelse i dag var at tjekke flybilletterne og finde ud af at det ikke var tirsdag vi skulle flyve men derimod mandag. Pyha - tanken om at staa i JFK med alle vores kufferter og proeve at naa et fly, der var floejet dagen inden...... Det betyder saa ogsaa at vi kun har 2 dage mere i New York. Faktisk goer det os ikke voldsomt meget. Vi er i forvejen saa maette af oplevelser at det naesten har vaeret for meget at skulle forholde sig til endnu et nyt sted - endda et meget varmt sted med alt for mange mennesker. 

Jeg startede dagen med en loebetur langs med vandet og oppe paa Highline Park - et jernbanespor ombygget til park i 2. sals hoejde. Der er ikke bakker i samme omfang som i El Cerrito og det kunne sandelig godt maerkes paa hastigheden. Det var overdrevet fedt at kunne overhale (naesten alle) de andre.

Vi havde planlagt at tage faergen til Staten Island, men foerst skulle vi finde en anden subway station end dem, vi plejer at bruge. Vi gik ind paa en Coffee Shop for at faa noget kaffe og der kom Teresa til at udbryde at hun haabede at hendes "iced chai latte" ville vaere lige saa god som den, hun plejer at faa paa Starbucks. Det var lige foer der blev heeeeelt stille derinde! Ups - det er ikke kun i Berkeley man ikke naevner S-ordet, naar man koeber kaffe andre steder.
Lidt laengere nede ad gaden kom der en butik med svensk bland selv slik. Der var Dumle, skumbananer, lakridser osv osv. Ungerne (og foraeldrene) var helt oppe at koere og vi blev simpelthen NOEDT til at koebe noget slik med. Selv Rexie, der ellers ikke har smagt den slags slik foer, var meget begejstret:
Staten Island faergen er ganske gratis, meget stor, meget orange og sejler omkring 200.000 mennesker fra Manhattan hver eneste dag:



Det er ikke kun fordi faergen er gratis, at den er populaer. Man kommer nemlig forbi hende her paa vejen:



Vi var daarligt kommet over til Staten Island, foer det begyndte at regne. Saa vi koebte noget frokost hos Subway og sad og noed det koelige vejr samt det relativt lille antal turister samme sted hvorefter vi sejlede retur igen.

Naeste stop var Childrens Museum of Manhatten, der pt har en udstilling der hedder "Eat, sleep, play". Det er egentlig et museum for mindre boern, men man kunne komme ind i tarmen:

 hvor man kunne se smaa filmklip fra endoskopier:
 Og gaet selv hvor man kom ud henne i den anden ende........
 Der var en "Royal Flush" toiletstyle enarmet tyveknaegt hvor man ganske paedagogisk kunne laere om, hvordan toilettet boer se ud nede i, naar man har brugt det. Der blev fniset en hel del.
Man kunne pumpe med et mega hjerte og se hvor klam aareforkalkning er osv.

Paa etagen ovenover var der en udstilling om "The Monkey King" - en kinesisk sagn abe. Her ses Luca og Rexie klaedt ud som hhv aben og kejseren:
Da vi langt om laenge var faerdige regnede det i stride stroemme, men der kom dog en lille pause saa vi kunne naa over i Barnes and Nobles. Konceptet med boghandel/starbucks/"bare tag boegerne ned fra hylderne og laes i dem" kunne de godt laere noget af i Danmark. Det er simpelten saa hyggeligt:
Nu er vi vel hjemme i Greenwich Village igen. Kristian er sendt paa renseri med Teresas kjole og skulle gerne have noget aftensmad med tilbage. Aftenen skal bruges paa at slappe af og finde paa hvad man kan bruge den sidste dag i New York paa (der ikke er for dyrt) - tips modtages gerne :-)

2 kommentarer:

PeterK sagde ...

Jeg havde nok opsøgt de spændende steder i NY som Chelsea Hotel, Gaslight cafe ...etc
Hvad med Ground Zero ? Fik i set den ?

Henriette sagde ...

Hm. Vi var nok ikke den rigtige målgruppe til Chelsea Hotel og Gaslight Cafe. Vi overvejede Ground Zero, og det kunne have været OK med Ulrik, men Teresa og Luca behøver ikke at vide historien bag helt endnu.