lørdag den 30. juli 2011

Søløver, hvaler og pelikaner

I dag, lørdag, stod der udflugt på programmet. Det er egentlig ikke vanvittigt meget vi har turet rundt i andet end det absolut allernærmeste, og vi havde fået anbefalet Point Reyes, der ligger helt ud til Stillehavet. Så vi fik pakket bil og børn.
Første stop var frokost på en picnic plads i skoven. Ungerne var ikke særskilt begejstrede for maden, men så kunne de til gengæld hygge sig med at hoppe ned fra grillen, mens moderen hyggede sig med at tage billeder af sit flyvende afkom:


Selvom træerne i dette område på ingen måde kommer i nærheden af de redwood træer, der findes længere nordpå, så er de altså ret imponerende:
Vi kørte videre af veje, der blev mindre og mindre. Og der var jo en temmelig stor del af familien, der ikke rigtig gad frokosten, så da vi kom forbi denne bager, ville vi forbarme os og købe lidt boller el. lign. med. De skulle i hvert fald IKKE have kage......
Men ak. Kage var det absolut eneste der kunne fås. Til gengæld var de så også med lyserød glasur og hindbærfyld:
Kagerne var faktisk super lækre og de resulterede i den ekstra bonus, at Ulrik langt om længe slap af med sin rokkende kindtand:
Når sådan noget sker, er det godt at vi så småt er blevet så amerikaniserede at vi da ikke kunne drømme om at køre nogle steder hen uden at medbringe fiks lille bøtte til vådservietter:
Efter endnu en lille times bumlen i bilen, nåede vi endeligt frem til destinationen. Både Kristian og jeg var ret enige om at havde græsset været lidt grønnere, og havde der gået får i stedet for køer, så var det faktisk ikke helt ulig at køre rundt oppe på Island. Nå ja - og så er de faktisk også bedre til det med toiletterne oppe på Island! Føj!
Da vi var kommet ud af bilen gik vi hen til kanten af skrænten og kiggede ned. Vi syntes vi hørte en mærkelig og dog bekendt lyd, og fik faktisk øje på et par søløver nede i vandet.

Vi traskede så ellers videre for at komme ud til fyrtårnet. Vi kiggede godt efter op ad bakken, men noget fyrtårn kunne vi ikke se! Det er fordi fyrtårnet ligger så langt nede som muligt. Når tågen lægger sig over vandet, går det første stykke nær havoverfladen ofte fri, hvorfor fyrtårnet blev bygget helt nede på siden af skrænten, for ikke at lyse og larme forgæves i tågen.
Der var også en lille butik / udstilling. Og hvor var det bare rart at se dette skilt i forbudsamerika:
Det er i øvrigt et delfinkranie, der ligger i baggrunden. Og vi tog selvfølgeligt skiltet meget alvorligt og fik pillet behørigt på ALT (nogle mere end andre, men der nævnes ingen navne......)
Point Reyes er ud over sit fyrtårn også kendt for at være en fantastisk udkigspost, hvis man gerne vil se hvaler. Det er bestemt ikke sæson i juli måned, men sørme om vi ikke fik set et par stykker alligevel:
Sidste stop var en tur på stranden - South Beach. Der var stort set ikke et øje derude selvom stranden var ret lækker. Det skyldtes nok at det tager en mindre krig af at køre derud. Men der var kæmpe store stillehavsbølger og flyvende pelikaner. Ikke så ringe endda:
Alt i alt en rigtig dejlig tur - og den sidste tur i vores lejede bil, da vi nu er blevet de lykkelige ejere af en Honda Odyssey fra 2000. Børnene ELSKER den, da der er mega meget plads samt en skærm. Altså en lille bitte een, men det er en skærm og den kan vise film!

onsdag den 27. juli 2011

SAA blev det Teresas foedselsdag!

Teresa er den foerste der har fornoejelsen af at blive et aar aeldre herovre.
Det var svaert at falde i soevn aftenen inden - men det lykkedes, som det kan ses nedenfor:
Kl 4:30 kom hun saa ind til os, fordi nu MAATTE det jo altsaa vaere morgen. Det var det ikke helt endnu syntes de voksne, saa det stakkels barn blec tvunget til at sove videre:
Saa vi fik faktisk vaekket hende rigtigt. Og saa var der ellers gave raes:
Naeh: Cupcake saeber:
Og hunde, man selv kan male:
Og - tadaaaah - den store gave. En legeovn, saa boern selv kan bage kager vha en 100W paere:
Og saadan ca. 10 minutter senere var den foerste saebe lavet og Teresa var i gang med at male en hund:

lørdag den 23. juli 2011

Sidste dag med besøg fra Danmark

I dag var det så sidste dag med besøg af familien Klejnstrup / Jørgensen.
Nogle af os startede dagen med en løbetur. Teresa har proklameret at hun vil kunne løbe 10 km i bakker inden vi rejser hjem - for så må hun jo kunne løbe 20km på det flade Amager ved hjemkomst - mindst! Hun vil også gerne have "fivefingers"som hun agter at spare op til for sine egne lommepenge. Det bliver spændende at se hvor langt hun når i sine planer.
Efter en gang morgenmad skal de voksne jo altid rydde op og pudre næser etc. Men heldigvis kan ungerne underholde sig selv imens:


Der blev dog også tid til en lille fotosession af Ulrik og Teresa i deres nyerhvervede kinesiske tøj, som de bruger en hel del herovre:
Lucas lommepenge brænder jo altid i lommen, så hans pung var altså tom, da de andre shoppede løs i Chinatown. Han skulle dog også foreviges som "Misser", der her drikker vand af sin lille misserskål i køkkenet (hans far og mor har forbudt ham at lege baby, hvilket har resulteret i at hans alter ego nu er "misser". Misser kan især godt li´ at vaske poter og miave - samt drikke vand):
Lars og Kristian tog ud og sparkede lidt på dæk i nabolaget, da vores lejede bil skal leveres tilbage om en uge. Så vi har travlt med at finde ud af bil forsikring, læse op til Californisk køreprøve (for Kristians vedkommende) og finde ud af hvor meget (eller lidt) en bil herovre bør koste. Gitte og jeg (Henriette) tog ungerne med ned på El Cerrito Plaza og fik kigget lidt på tøj etc. Der gik dog ikke lang tid før ungerne mukkede temmeligt højlydt over at det altså absolut ikke er særligt spændende at kigge i butikker, når man ikke har nogen lommepenge, så for at trække tiden lidt mens Lars og Kristian stadig "brændte dæk" gik vi på italiensk restaurant, hvor man gerne måtte tegne på bordet:
Derefter gik turen til Botanisk Have oppe på Universitet. Det kostede penge at komme ind - men til gengæld var der så også rigtig flot med meterhøje kaktusser, samt Ulriks yndlingsplante: Bregner:

"Mor, mor - du skal også tage et billede af mig, der kæler med en bregne":
Der var sørme også en lille butik, så vi blev de lykkelige ejere af 3 fine sukkulenter, til at pynte i stuen:
Sidst men ikke mindst var vi jo NØDT til liiiiiiige at køre om yoghurt land. De har fået en ny is med Hello Kitty smag - jeg spurgte ungerne hvad den smagte af, men kom aldrig rigtig nærmere et svar end at det smagte godt. Jeg tænker jo kattemads smag, candyfloss smag, tyggegummi smag eller lign. Det kan jo være de voksne også skal prøve den en dag.
Her til aften står den så på kylling i karry. Efter maden skal børnene skal se den sidste halvdel af "Dr Who" som de er helt tossede med - tak moster!

mandag den 18. juli 2011

på tøsetur i San Francisco

Så oprandt dagen, hvor Lars, Gitte og Sarah ENDELIGT kom. Især Teresa havde ventet og ventet og ventet. Det første vi blev nødt til at gøre var selvfølgeligt at tage på tøsetur om mandagen.
Vi startede ud alle 8 med en solid omgang morgenmad på Dennys. Tjeneren genkendte os med det samme - jeg ved ikke helt om det var godt eller skidt ;-)
Nedenfor ses Sarah i færd med at spise pancake puppies forklædt som basketbolde med en "kurv" sirup til at dunke "boldene" i.
Næste stop for tøsernes vedkommende var en tur i "nail shop" og få pedicure og manicure. Den yngre del af flokken var ganske tilfredse med både fodbad og massagestol (dét var den ældre del egentlig også):
Sarah og Teresa fik malet fine blomster på neglene uden ekstra beregning:
Nedenfor ses alle vores fine fødder:
Således parat til at kaste sig ud i shoppingens ædle kunst tog vi toget til San Francisco, hvor vi lige nappede noget med i kælderen i Bloomingdales. Her er der mad, der kan gøre alle glade. Især Teresa hvis nye yndlingsspise er Goyza:
Næste stop: Macys. Mål: kjoleshopping! Jeg skal love for at de unge damer fik prøvet kjoler til den store guldmedalje, bare se med nedenfor:





Ovenpå dén omgang, trængte mødrene hårdt til kaffe. Hurra for starbucks, selvom de staver som en brækket arm:

Inden vi dragede hjem til drengehørmen igen, nåede vi også lige en meget fin (og meget dyr) japansk slikbutik hvor vi købte grøn te gelé.Pengene blev afleveret i en lille kurv som damen tog med om bag kassen, og så fik vi byttepenge tilbage i den samme lille kurv, mens en anden dame pakkede indkøbet ned i fin papirspose.Nedenfor ses lidt af udvalget fra vinduet: